Agenda

De Dutch Don't Dance Division in Jan van Besouw

De Dutch Don’t Dance Division in Jan van Besouw

Wanneer: 14 april 2017 van 20:30 tot 00:00 Waar: Cultureel Centrum Jan van Besouw Entree: €15,00
Bestel tickets

De Dutch Don’t Dance Division in Jan van Besouw

Iedereen kent het wel, een melancholiek gevoel, je voelt je zielig en verlaten, we hebben ‘de Blues’. Blues vond zijn oorsprong in de muziek die de slaven in het zuiden van de VS maakten. De Dutch Don’t Dance Division nemen je mee op deze reis in de CC Jan van Besouw.

De Dutch Don’t Dance Division

De Dutch Don’t Dance Division staat bekend om haar veelzijdige aanbod van dans en dansers uit allerlei disciplines en leeftijdscategorieën. Het Haagse gezelschap brengt visueel spektakel waarbij artistieke kwaliteit en gevoel voor humor hoog in het vaandel staan. Artistiek leiders Thom Stuart en Rinus Sprong zijn bij het grote publiek bekend van hun choreografieën die zij maakten in ‘The Ultimate Dance Battle’ en ‘Everybody Dance Now’. Ook maakte DeDDDD de choreografie voor twee wereldtournees van Armin van Buuren ‘

Met onder andere ‘blues’ als inspiratie, maakten Stuart en Sprong de voorstelling Ballet Blue(s), alweer de derde tournee van De Dutch Junior Dance Division. Met klassieke pas de deux uit De Schone Slaapster, moderne klassiekers van Simons en Wubbe en nieuwe creaties van Stuart en Sprong zelf.

Meer informatie

Het eerste deel van de voorstelling is een reprise van de choreografie van Thom Stuart, genaamd ‘Blauw Bloed’, dat in 2002 in première ging. Hierin krijgt de Haagsche adellijke familie van Wassenaer hoog bezoek. Langzaam pellen de dansers hun barokke kostuums af en verandert de strakke barokdans in sensuele dans van de 21ste eeuw.

Na de pauze nemen de dansers u mee naar alle mogelijke blauwe kleurschakeringen. Alleen al de muziek van o.a. Nina Simone, Tchaikovsky, Michael Bublé, Vivaldi, Michael Jackson en Hollandse blues van Cuby and the Blizzards, laat zien dat het niet een gewone avond gaat worden.

De Dutch Junior Dance Division brengt zowel klassiek ballet als moderne dans van uitmuntende kwaliteit met hier en daar een knipoog. De voorstelling Ballet blue(s) zit vol verrassingen en is uitermate geschikt voor een breed publiek. Oude en moderne klassiekers en nieuwe creaties.

De Dutch don’t dance division | Ballet blue | Vrijdag 14 april | Aanvang 20.30 uur | Entree € 15,00 | Kaartverkoop: janvanbesouw.nl

Locatie

Reageer op dit bericht