Agenda

De Eurocommissaris

De Eurocommissaris in De NWE Vorst

Wanneer: 17 mei 2018 van 20:30 tot 22:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €18,00

De Eurocommissaris in De NWE Vorst

De Eurocommissaris is een geestige voorstelling waarin Joan Nederlof het publiek meevoert in de gedurfde gedachtestroom van de fictieve – doch zeer populaire – eurocommissaris Charlotte Hajenius. Dit keer een nieuwe editie genaamd: Mugmetdegoudentand!

De Eurocommissaris

Zoals zovelen, wist Nederlof weinig over de Europese Unie. Een gat in de theatermarkt, dacht ze in 2015. Vanuit haar eigen nieuwsgierigheid, onwetendheid en vragen maakte ze een solovoorstelling over dit complexe maar belangrijke onderwerp. En de vraag drong zich op of een democratisch, verenigd Europa wel haalbaar als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven. Inmiddels zijn er bijna twee jaar voorbij en Europa is ingrijpend veranderd. Tijd dus voor een nieuwe versie van De Eurocommissaris.

Wie bang is in een bureaucratisch elite project verzeild te raken, hoeft niet te vrezen. Want de rasechte liberale Hajenius heeft naar eigen zeggen niet alleen geen talent om te somberen en ze beschikt bovendien over een bovengemiddelde verbeelding. Een must-see voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft. Concept, tekst en spel Joan Nederlof, (eind)regie Lineke Rijxman, toneelbeeld Christiaan Klasema. De entree bedraagt op donderdag 17 mei €18,00 euro. Het theater begint om 20:30 uur.

Locatie

Reageer op dit bericht