Agenda

Achttien

Achttien (try-out en premiere) in De Nieuwe Vorst

Wanneer: 15 januari 2020 om 20:30 uur tot 16 januari 2020 om 22:30 uur Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: vanaf €6,-
Bestel tickets

Achttien (try-out en premiere) in De Nieuwe Vorst

Bram Jansen maakt bij Het zuidelijk Toneel een voorstelling over de donkere kant van achttien worden, geïnspireerd op verhalen van jonge vluchtelingen; minder- én meerjarig, legaal én illegaal.
Achttien zoomt in op een ongemakkelijk verhaal dat te weinig wordt verteld.

Achttien worden als je in Nederland geboren bent is een feestje: je mag alcohol drinken, je mag autorijden en stemmen, én je ouders hebben niets meer over je te zeggen. Maar als je hier als vluchteling in je eentje naartoe bent gekomen is de feestvreugde een stuk minder. Dan zijn er grofweg twee opties: erkenning of illegaliteit. In beide gevallen sta je er alleen voor.

De bescherming die je als minderjarig uitgeprocedeerde vluchteling hebt, stopt op de dag dat je achttien wordt. Je moet dan terugkeren naar het land van oorsprong of wegvluchten in de illegaliteit. Ook de legale vluchteling blijft in onzekerheid.

Voor het derde jaar op rij werkt Het Zuidelijk Toneel in Brabant samen met New Dutch Connections om nieuwkomers in Nederland aan de hand van theater te helpen hun toekomstdromen te formuleren. De acteurs die meewerken aan deze voorstelling waren 13 weken lang workshopbegeleider van gevluchte jongeren en verzamelden zo verhalen en ervaringen over 18 worden.

Meer info over Achttien

 

Locatie

Reageer op dit bericht