Agenda

De Oesterprinses

De Oesterprinses in Theater De Nieuwe Vorst

Wanneer: 22 november 2019 van 20:30 tot 22:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: vanaf €5,-
Bestel tickets

De Oesterprinses in Theater De Nieuwe Vorst

De knotsgekke bigband Flat Earth Society viert twintig lentes. Hoog tijd voor een retake van een van hun meest succesvolle producties, rond de stomme filmklassieker ‘De Oesterprinses’ van Ernst Lubitsch. Zet je schrap voor een turbulente, onvoorspelbare rit.

De unieke Belgische vijftienkoppige bigband Flat Earth Society geeft al sinds 2006 regelmatig filmconcerten waarbij film voorzien wordt van livemuziek. Speciaal voor deze gelegenheid wordt een nieuw gerestaureerde versie van De Oesterprinses vertoond, in superieure beeldkwaliteit. Voorafgaande hieraan wordt de korte Belgische film SS Belgenland, ook voorzien van muziek door Flat Earth Society. Flat Earth Society wordt geleid door Peter Vermeersch, producer van onder andere DEUS.

De Oesterprinses (die Austernprinzessin) – Nederlands ondertiteld

De oesterprinses draait om oestermagnaat Quaker, die zo rijk is dat hij zelfs een butler in dienst heeft om zijn sigaar vast te houden terwijl hij rookt. Het enige waar koning Quaker nog door geïmponeerd kan worden, is de huwelijkskandidaat voor zijn dochter. Met minder dan een echte prins neemt hij geen genoegen De oesterprinses markeert een ommekeer in het komediewerk van Lubitsch. Hij liet de slapstick achter zich en richtte zich op een verfijnde vorm van satire. Het doelwit van zijn humor is hier de Amerikaanse bourgeoisie. Hij vertelt met wrange humor het verhaal van hun grenzeloze rijkdom in de jaren twintig en de snobistische houding van de verarmde Europese aristocratie.

Handige informatie:

  • Datum: vrijdag, 22 november 2019
  • Aanvang: 20:30 uur
  • Tickets: vanaf €5,00

Klik hier voor meer informatie over De Nieuwe Vorst.

Locatie

Reageer op dit bericht