Agenda

young classical

Derde editie Young Classical Talent Award bij Theaters Tilburg

Wanneer: 17 april 2019 van 19:30 tot 21:00 Waar: Theaters Tilburg Entree: €5,-
Bestel tickets

Derde editie Young Classical Talent Award bij Theaters Tilburg

Op woensdag 17 april is het zover: de derde editie van de Young Classical Talent Award in de concertzaal van Theaters Tilburg. Een tintelfrisse en afwisselende concertavond van zeer hoog niveau, met de bevlogen musici van Kamerata Zuid en finalisten van zes middelbare scholen uit Tilburg en omstreken. Dát zijn de ingrediënten van dit spannende concours!

Ruim vijftig musicerende deelnemers melden zich om auditie te doen, maar de muziekdocenten bepalen wie hun school mag vertegenwoordigen op ons podium. Daarna ligt het lot in handen van de professionele jury, bestaande uit Anthony Fiumara, Aart Strootman en Jacqueline Hamelink. Na de uitreiking van de award sluiten we af met een spetterende finale, waaraan alle deelnemers (ook niet-finalisten) hun talent laten zien! De presentatie is in handen van Jasper van Rosmalen.

De scholen worden door de volgende solisten vertegenwoordigd: op cello (werk van Faure), Jitske Wildemans van het Koning Willem2 College, Esmee Soetekouw van het Odulpuslyceum zingt werk van Mechem, Glenn van Hoof van De Nieuwste School speelt op viool werk van Bloch, Danique Dusee van het Beatrix College zingt werk van Mayerling/Wilder, Sybren de Vries van het Theresialyceum speelt op cello werk van Glazounov, Anne Broers van het Mill-Hill College zingt werk van Johan Strauss.

Alle deelnemers van de Young Classical Talent Award en het orkest spelen als finale de Slavische dans nr 8, partij 1 van Dvorak.

In het kort

  • Locatie: Concertzaal Tilburg
  • Datum en tijd: woensdag 17 april vanaf 19.30 uur
  • Entree: €5,00

Locatie

Reageer op dit bericht