Agenda

Woordenaars

Dichtersavond ‘Woordenaars’ in de LocHal

Wanneer: 31 januari 2019 van 20:00 tot 23:00 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: Gratis

Dichtersavond ‘Woordenaars’ in de LocHal

De stadsdichter van Tilburg, Onias Landveld, organiseert op donderdag 31 januari onder de titel ‘Woordenaars’ een dichtersavond in de Lochal, de nieuwe locatie van de openbare Bibliotheek. In januari organiseert de Bibliotheek een serie evenementen om de opening luister bij te zetten en poëzie dient uiteraard van dit aanbod deel uit te maken. Tevens markeert deze dag het begin van de Landelijke Poëzieweek 2019.

De organisatie, naast de stadsdichter bestaand uit collega-dichters Nick J. Swarth en Daan Taks, constateert dat er in Tilburg momenteel nauwelijks sprake is van activiteiten op het gebied van woordkunst en wil daar graag verandering in brengen. Met ‘Woordenaars’ wil zij het publiek een staalkaart bieden van wat er speelt op het gebied van de woordkunst in het Nederlands taalgebied, waarbij lokaal talent het podium deelt met ervaren podiumdichters uit Nederland en Vlaanderen. Een gevarieerde avond van kwalitatief hoog niveau op het snijvlak van spoken word, poëzie en muziek.

Zo presenteert Onias Landveld een editie van ‘The Stage’, waarin hij de dichters van Poetry Circle 013 voor het voetlicht brengt. Daarnaast zijn er optredens van Lindah Nyirenda, Hind Eljadid, Renato Miguel Santos en action poet Von Solo. We eindigen met een bescheiden editie van ParaBIEBop, waarbij dichters improviseren met muzikanten. In dit geval zijn dat gitarist Jacq Palinckx, saxofonist Henk Koekkoek en slagwerker Frank Wintermans. Muzikale alleskunners die het brede scala aan gevoelens dat poëzie oproept kunnen verklanken. Verwacht daarnaast de nodige pop-up optredens waarbij de dichters het publiek alle hoeken en gaten van de splinternieuwe bieb laten ontdekken.

Locatie

Reageer op dit bericht