Agenda

opstoet 2017

D’n Opstoet in de Tilburgse binnenstad

Wanneer: 26 februari 2017 van 12:30 tot 17:00 Waar: Binnenstad Tilburg Entree: Gratis

D’n Opstoet in de Tilburgse binnenstad

D’n Opstoet 2017 is voor de meeste Kruiken toch wel het hoogtepunt van carnaval. Overal om je heen, waar je ook kijkt is het één groot feest op straat. Een evenement waar je toch echt aanwezig bij moet zijn. D’n Opstoet start om 12:30 uur!

D’n Opstoet 2017

D’n Opstoet stamt af uit 1965 en is sindsdien uitgegroeid tot één groot spektakel. Jaarlijks wordt d’n Opstoet door zo’n 150.000 feest vierende mensen langs de kant bekeken. Oftewel: Tilburg heeft één van de grootste optochten van Nederland. D’n Opstoet vindt plaats op zondag 26 februari 2017 en begint dit jaar om 12:30 uur.

Route

D’n Opstoet wordt opgesteld bij de Piushaven. Waarna deze langs de Sint Josephstraat in de richting van de Korte Heuvel verplaatst. Daar passeert hij het Piusplein en slaat linksaf de Paleisring op. Vanaf de Schouwburgring draait hij de Oude Markt op. Vervolgens is D’n Opstoet te zien in de Heuvelstraat, waar hij midden door het winkelgebied trekt. Vanuit daar gaat hij een bocht maken en via de Willem II straat en de Spoorlaan komt hij dan weer op de Heuvelring uit, om uiteindelijk te eindigen op de Heuvel zoals gewoonlijk.

Benieuwd naar de hotspots? Check dit handige artikel.

Vergeten hoe de route eruit zag? Dit is de route van vorig jaar:

carnavalsoptocht tilburg

Foto’s van D’n Opstoet

Wil je al helemaal in de carnavalsstemming komen? Bekijk dan ook nog eens de fotoboeken van D’n Opstoet van vorig jaar. Corné en Bas Hannink maakten deze mooie foto’s.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Locatie

Reageer op dit bericht