Agenda

horror vacui

Veiling Docudrama: Horror Vacui bij de NWE Vorst

Wanneer: 16 april 2018 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: Gratis

Veiling Docudrama: Horror Vacui bij de NWE Vorst

Horror Vacui, een docudrama in 14 staties, het geruchtmakende kunstwerk dat in 2008 in Tilburg werd gerealiseerd door kunstenaars Nick J. Swarth en Jeroen de Leijer, wordt geveild op 16 april 2018 in de NWE Vorst.

Horror Vacui

De veiling vindt voornamelijk online plaats, onder begeleiding van Veilinghuis Dickhaut uit Maastricht. Op 16 april om 19.00 uur is er echter ook gelegenheid om LIVE te bieden in theater de NWE Vorst onder begeleiding van Veilinghuis Dickhaut met Paul Haenen alias Dominee Gremdaat als veilingmeester.

De online veiling opent vrijdag 6 april en is te volgen via www.veilingmaastricht.nl Daar zullen ook afbeeldingen van de werken te zien zijn.

Voorafgaand aan de veiling op 16 april zijn er kijkdagen op 14 en 15 april van 11.00 tot 15.00 uur in theater de NWE Vorst, Willem II straat 49, Tilburg. De makers Nick J. Swarth en Jeroen de Leijer zijn dan aanwezig om je rond te leiden en toelichting te geven.

Tevens zal in de week voorafgaand aan de veiling een expositie in de NWE Vorst te zien zijn waarin het maakproces en de totstandkoming van het werk te zien is. Daarnaast geeft de expositie een beeld van de politieke strubbelingen, ophef in de media en discussie rondom het werk.

In het kort

  • Locatie: de NWE Vorst
  • Datum: maandag 16 april 2018
  • Tijd: vanaf 19:00 uur
  • Entree: gratis!

Locatie

Reageer op dit bericht