Agenda

Schapenheld

Documentaire Schapenheld en Q&A Ton van Zantvoort bij Cinecitta

Wanneer: 24 februari 2019 van 19:00 tot 22:00 Waar: Cinecitta Entree: €10,-
Bestel tickets

Documentaire Schapenheld en Q&A Ton van Zantvoort bij Cinecitta

Documentaire Schapenheld, die tijdens het IDFA 2018 van haar première genoot, is vanaf 24 februari te zien bij Cinecitta. Op dezelfde dag is er vanaf 19.00 uur een speciale editie inclusief een Q&A met regisseur, cameraman en editor Ton van Zantvoort.

Ton studeerde in 2003 cum laude af aan AKV St. Joost in Breda. Hij heeft internationale prijzen gewonnen voor zijn vorige film (Blooming Business) die wereldwijd is uitgezonden op onder andere VPRO en ART/ZDF. Zijn films worden gekenmerkt door de intieme beeldtaal, poëtische opbouw en enorme betrokkenheid.

Schapenheld

De Brabantse Schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk, duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De romanticus en idealist is een van de laatste traditionele schaapsherders, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijende vinexwijken en industrieterreinen en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer. Als zijn idealen blijven botsen met de harde realiteit van de moderne ondernemer staat hij met zijn gezin voor de keuze: houden ze de strijd tegen het systeem vol of moet hij met de kudde meelopen?

Locatie

Reageer op dit bericht