Agenda

Drakenboot

Drakenboot Festival 2019 in de Piushaven

Wanneer: 8 september 2019 Waar: Piushaven

Drakenboot Festival 2019 in de Piushaven

Op zondag 8 september vindt de achtste editie van het Piushaven Drakenboot Festival plaats. Bedrijventeams nemen het in de grote boten tegen elkaar op in spannende races in echte drakenboten. Maar ook vriendenteams, verenigingen en sportclubs zijn van harte welkom om de strijd aan te gaan in kleinere drakenboten.

Drakenboot Festival 2018: een groot succes

De ochtend begint met een voorzichtig zonnetje, maar als de middag aanbreekt, staat hij hoog aan de hemel. Zoals elk jaar, hebben we ook dit jaar prachtig weer. De deelnemers druppelen binnen in het deelnemersdorp. De spanning is hier en daar van de gezichten af te lezen, maar vooral het plezier en de teambuilding viert hoogtij. Dan is het eindelijk zover… De boten dobberen onder de startvlag, 1 trommelaar en 16 roeiers (8 roeiers in de kleine boten) zitten geconcentreerd en gespannen te wachten op het startsignaal. Daar gaan ze… met 200% inzet geven ze alles en snijden de drakenboten in de bloedstollende race van 150 meter door Tilburgs mooiste water! Wie gaat er als eerste onder die finishvlag door, of belangrijker nog… wie gaat er met die felbegeerde bokaal vandoor dit jaar!? Als je een keer mee hebt gedaan heb je de smaak te pakken en wil je meer en meer!

Verschillende boten

De races worden gehouden met twee varianten boten. De grote boten zijn speciaal voor bedrijven en bieden ruimte aan zestien roeiers en één trommelaar die het ritme bepaalt. De kleine boten zijn bedoeld voor vriendengroepen en verenigingen. Deze boten worden gevuld met acht roeiers en één trommelaar. Spanning, teambuilding, snelheid, spektakel en gezelligheid staan ook dit jaar weer centraal.

“De gezelligheid overheerst, maar we zien ook een serieuze competitie ontstaan tussen de deelnemers. Het lijkt namelijk makkelijk, maar dat blijkt in de praktijk toch tegen te vallen. Sommige teams nemen vooraf zelfs deel aan roeiclinics om de slag goed te pakken te krijgen. Dat enthousiasme…mooi is dat!” lacht Peters.

Wie durft?

Welke (bedrijfs)namen er straks door de Piushaven schalmen wil de organisatie nog niet kwijt. “We hebben al de nodige inschrijvingen ontvangen, maar we hebben nog ruimte voor teams die het aandurven,” zegt Peters. Het Drakenboot Festival is dus nog op zoek naar bedrijven die de uitdaging aandurven. “En niet alleen krachtpatsers en lefgozers dagen we uit. Juist de roeiers die niet het allersterkst zijn maar de techniek goed toepassen van het gelijktijdig roeien, blijken de snelste deelnemers.”

Extra informatie

  • Zondag 8 september 2019
  • Vanaf 12:00 uur
  • In de Piushaven in Tilburg
  • Inschrijven kan via de website: Drakenboot Festival

Benieuwd hoe het Drakenboot Festival er vorig jaar aan toe ging? Onze fotograaf Jules van Iperen schoot deze foto’s.

Locatie

Reageer op dit bericht