Agenda

het zonnelicht

Drop-In Meditation: Shamatha bij Het Zonnelicht

Wanneer: 14 december 2019 van 09:00 tot 10:00 Waar: Het Zonnelicht Entree: €5
Bestel tickets

Drop-In Meditation: Shamatha bij Het Zonnelicht

Nieuw in Tilburg: Munsel Meditation.

Al onze cursussen en workshops zijn gebaseerd op de oude wijsheid van Tibet. Ze gaan over het trainen van onze geest en het ontwikkelen van vrijheid. Wij geloven dat meditatie veel meer te bieden heeft dan alleen mindfulness. Met onze gedachten creëren we de wereld en met een rustige, heldere en liefdevolle geest creëren we een prachtige wereld. Het ligt in onze handen … we kunnen de innerlijke reis maken om onze eigen onbeperkte mogelijkheden te ontdekken.

Drop-In Meditation – Shamatha: “Shamatha is een Sanskriet woord dat kan worden vertaald als ‘kalm verblijven’ of ‘in vrede wonen’.
Het is het fundament van de meditatiebeoefening en het is een proces om onze geest te leren kennen, zodat je er het beste uit kunt halen.
De essentie van deze oefening is om onze geest in staat te stellen zich in een staat van ‘non-distraction’ te vestigen. Er zijn veel manieren om Shamatha te beoefenen. In deze workshop zullen we Shamatha met ondersteuning en zonder ondersteuning beoefenen.”

De workshop wordt in het Engels gegeven door Sinsi Ong. Hij is een ervaren beoefenaar die meer dan 42.000 uren mediteerde. Hij bestudeerde 23 jaar lang het Tibetaans Boeddhisme in India, Nepal en Frankrijk bij verschillende leraren. In de afgelopen jaren gaf hij meditatie les aan mensen van verschillende niveaus, nationaliteiten en achtergronden.

Meer informatie

Inschrijven is niet nodig, onze deur staat open, je bent welkom! Prijs: 5 euro (bij aanvang contant te voldoen)

Meer info op de website.

Hopelijk tot binnenkort!

Locatie

Reageer op dit bericht