Agenda

9tot5

Dubbel-expositie gevonden voorwerpen

Wanneer: 12 maart 2017 van 14:00 tot 15:00 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: €7,50
Bestel tickets

Dubbel-expositie gevonden voorwerpen

Tessa van Helden, studente aan Fontys DBKV, plaatste het werken met bestaand beeldmateriaal en gevonden voorwerpen in een bredere kunsthistorische context. Het resultaat is een dubbel-expositie op twee locaties, bij bkkc en bij de Bibliotheek Tilburg Centrum, met werken van kunstenaars Paul Bogaers, Chantal Rens, Tessa van Helden en Robin Gerris.

Veel kunstenaars laten zich inspireren door gevonden voorwerpen en oude foto’s en tijdschriften. Herinneringen aan vervlogen tijden, tekens van levens, fascinerend!

Dubbel-expositie

Bij bkkc wordt werk van de deelnemende kunstenaars getoond. De thematiek speelt in op de vragen omtrent collecties, context en het werken met bestaand beeldmateriaal.

Voor de expositie in de Bibliotheek Tilburg Centrum doken de kunstenaars in de collecties van Regionaal Archief Tilburg, Stadsmuseum Tilburg en de Bibliotheek Midden-Brabant. Items en beelden uit deze collecties zijn door de kunstenaars in een heel andere context geplaatst. Paul Bogaers fungeert binnen deze tentoonstelling als gastcurator over de collectie van de bibliotheek.

Meer informatie

De tentoonstelling wordt op zondag 12 maart geopend door Erik Kessels, medeoprichter van het eigenzinnige reclamebureau KesselsKramer, grafisch ontwerper, curator, maar bovenal gepassioneerd verzamelaar van amateur foto’s, die hij tentoonstelt en in boekvorm uitgeeft.

  • Locatie: Bibliotheek Tilburg Centrum en bkkc, spoorlaan 21 i-k
  • Datum: zondag 12 maart 2017
  • Tijd: van 14:00 uur tot 15:00 uur
  • Entree: €7,50 regular, €5,- early bird tickets zijn te bestellen via de website van bkkc

Exposities zijn vrij toegankelijk.

Locatie

Reageer op dit bericht