Agenda

frenk van der linden

Dubbelinterview Frénk van der Linden en Mylou Frencken bij Gianotten Mutsaers

Wanneer: 10 december 2017 van 13:00 tot 14:30 Waar: Boekhandel Gianotten & Mutsaers Entree: gratis

Dubbelinterview Frénk van der Linden en Mylou Frencken bij Gianotten Mutsaers

Mylou en Frénk zijn samen te gast bij Gianotten Mutsaers, zondag 10 december om 13.00 uur. Zij interviewen elkaar en Mylou zal enkele liedjes zingen, het belooft een mooie middag te worden!

Half oktober verschijnt een nieuw boek van Frénk van der Linden en opent in museum De Fundatie, Zwolle, een expositie over zijn journalistieke portretten. Zijn bundel zal net als de tentoonstelling ‘Onder Hollandse Helden’ heten. De ondertitel is ‘Valkuilen en levenslessen van een vragensteller’. Frénk van der Linden probeert zo eerlijk mogelijk te vertellen hoe het achter de schermen toegaat wanneer je mensen als Anouk, Johan Cruijff, Aboutaleb, Heineken en talloze andere grootheden interviewt. De vele fouten die je als journalist begaat, beschrijft hij ronduit.

Zijn oeuvre is na veertig jaar interviewen voor kranten, weekbladen, radio- en tv-programma’s duizelingwekkend te noemen. Museum de Fundatie zag in zijn zestigste verjaardag een mooie gelegenheid om vijfentwintig van zijn portretten in het museum te presenteren. Hieruit komt een tijdsbeeld van de afgelopen vier decennia naar voren. Ook reflecteert de expositie op lichte toon op de journalistieke portretkunst in relatie tot de beeldende kunst. Geheel getrouw aan Van der Lindens eigen werkwijze verschaft Onder Hollandse helden misschien nog wel het meest zicht op zijn eigen geest. Of hij het wil of niet, Frénk geeft zich op deze manier net zo bloot als zijn gesprekspartners.

Mylou Frencken

Mylou Frencken, zijn levenspartner, interviewt in Leven in het lied vijfentwintig bekende en minder bekende liedschrijvers, cabaretiers en theaterzangers over hun mooiste lied. Met Brigitte Kaandorp, Youp van ’t Hek, Claudia de Breij, Paul van Vliet en vele anderen. Het boek bevat een cd met de liedjes. Al jaren bekleedt Mylou Frencken een geheel eigen plaats in de kleinkunst-en theaterwereld. Ze zingt, schrijft en acteert. Ze werkt solo en in samenwerking met tal van andere artiesten. Ze kan ontroeren en confronteren. Ze zoekt naar wat mensen verbindt, maar kan hartstochtelijk twijfelen aan wat hen scheidt. Haar grootste talent is het betere Nederlandse lied. Daarnaast doet ze frequent presentatiewerk, schrijft ze columns en is ze de zingende barvrouw in de televisiequiz Met het Mes op Tafel.

Locatie

Reageer op dit bericht