Agenda

Dudok Kwartet Amsterdam

Dudok Kwartet Amsterdam in het Cenakel

Wanneer: 9 december 2018 van 12:30 tot 14:30 Waar: Cenakel Entree: €12,50
Bestel tickets

Dudok Kwartet Amsterdam in het Cenakel

Elke tweede zondag van de maand organiseert Stichting Muziek Evenementen Tilburg een bijzonder kamermuziek concert in de voormalige kloosterkapel van het Cenakel. Ook dit seizoen kunnen liefhebbers weer genieten van een veelzijdig en bezield programma. Op zondag 9 december is het de beurt aan Dudok Kwartet Amsterdam aan de beurt. 

Het Dudok Kwartet Amsterdam

Het Dudok Kwartet Amsterdam is één van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Met openhartig en bezield spel delen zij de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. Zoals ze zelf zeggen: “Wij laten de tijd zien dat de muziek niet is oud, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gezien moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Met onze muziek gaan we in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online. We durven ons kwetsbaar op te stellen.

Het Kwartet bestaat uit Judith van Driel (viool), Marleen Wester (viool), Marie-Louise de Jong (altviool) en David Faber (cello). Zij studeerden gevieren bij het Alban Berg Quartet in Keulen en vervolgens twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Daniel.

In 2018 ontving het Dudok Kwartet Amsterdam als eerste Nederlandse ensemble ooit de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award.

Recentelijk maakte het kwartet zijn debuut in de Verenigde Staten, het Konzerthaus in Wenen en het Beethovenhuis in Bonn. Het Dudok Kwartet is regelmatig te gast in zowel het Concertgebouw te Amsterdam als in verschillende zalen in heel Nederland en Europa.

 

Locatie

Reageer op dit bericht