Agenda

dutch city all stars

Dutch City All Stars bij Heyhoef Backstage

Wanneer: 17 februari 2018 van 20:30 tot 22:30 Waar: Heyhoef-Backstage Entree: €15
Bestel tickets

Dutch City All Stars bij Heyhoef Backstage

De Eredivisie van de Nederlandse jazz, blues en pop komt naar Heyhoef-Backstage. Hun namen zijn misschien minder bekend, hun muzikale kwaliteiten daarentegen zijn groot. Tien gerenommeerde Nederlandse muzikanten hebben zich verenigd in de nieuwe formatie Dutch City All Stars. Onder het motto ‘An Extra ordinary Evening Of Blues & Jazz’ treden ze voor het eerst naar buiten op zaterdag 17 februari, op het podium van Heyhoef Backstage in de Tilburgse Reeshof.

Het tiental heeft een band: de meesten van hen maken deel uit van het gerenommeerde Metropole Orkest (MO). Dat afficheert zich als ‘The World’s Leading Pop & Jazz Orchestra’. En dat is geen loze kreet: het Nederlandse orkest, dat sinds 1945 bestaat, is winnaar van drie prestigieuze Grammy Awards en is maar liefst zeventien keer genomineerd voor deze Amerikaanse muziekprijs. Het MO stond op het podium met wereldberoemde artiesten als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Brian Eno, Pat Metheny, Stan Getz, Bono en Steve Vai. Daarnaast begeleidt het orkest hedendaagse talenten als Snarky Puppy, The Opposites, Laura Mvula en Gregory Porter.

De meeste gelouterde muzikanten van het MO hebben nevenactiviteiten, met eigen muziekgroepen, als studiomuzikant, producer, componist, docent, of begeleider van bekende artiesten. Diverse leden van het MO koesterden de wens om de krachten te bundelen in een nieuwe formatie waarmee ze swingende muziek naar andere – kleinere – podia kunnen brengen dan waarop het ‘grote’ orkest doorgaans staat. Dat gaat gebeuren onder de naam Dutch City All Stars. Daarmee brengen ze een dampende melange van pop, jazz, blues en funk. Zo kunnen de bandleden ook hun eigen composities over het voetlicht brengen.

In enkele nummers wordt de band op het podium van Heyhoef Backstage bijgestaan door de Tilburgse zangeres Klaartje van Veen. Zij en haar man Norman Jansen, die altviolist is van het Metropole Orkest en meedoet met Dutch City All Stars (DCAS), waren al enkele keren aanwezig bij optredens bij Heyhoef Backstage. Niet verwonderlijk, want het paar woont in stadsdeel Reeshof. Al snel nadat de eerste plannen voor DCAS werden gesmeed, had de organisatie van Heyhoef Backstage contact met de formatie in spe. Het kleinschalige Tilburgse poppodium heeft daarom de primeur van deze nieuwe band.

De volledige bezetting van DCAS: Bart van Lier (trombone), Rik Mol (trompet), Peter Tiehuis (gitaar), Leo Janssen (saxofoon), Arie den Boer (drum/percussie), Boudewijn Lucas (bas), Norman Jansen (altviool), Jasper van Rosmalen (viool), Emile Visser (cello) en Klaartje van Veen (zang).

Informatie

Dutch City All Stars: An Extraordinary Evening Of Blues & Jazz, zaterdag 17 februari, Heyhoef Backstage, Kerkenbosplaats 1, 5043 RX Tilburg. Aanvang 20.30 uur. Entree: 15,- euro. Kaarten zijn te bestellen via de website. www.heyhoef-backstage.nl.

Locatie

Reageer op dit bericht