Agenda

Happiness week

Dutch Happiness Week in de LocHal

Wanneer: 20 maart 2019 tot 24 maart 2019 Waar: LocHal

Dutch Happiness Week in de LocHal

Studenten van Fontys Hogescholen hebben samen met Citymarketing Tilburg en geluksambassadeur Leo Bormans onderzoek gedaan in het project ‘Geluksplekken 013’. Zo kon het gebeuren dat de LocHal onlangs werd gekozen tot één van de officiële (0)13 plekken van geluk. Tijdens de Dutch Happiness Week organiseert de Bibliotheek LocHal daarom een aantal programma’s rondom het geluksthema.

Het initiatief voor de Dutch Happiness Week is een aantal jaar geleden ontstaan uit een samenwerking tussen Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen. Het heeft als doel om kennis en bewustwording rond het thema geluk te vergroten en samen met partners te werken aan projecten die geluk bevorderen. In Tilburg is er van alles te beleven tijdens de week van 16-24 maart.

Stress

Op 20 maart geeft Suzan Kuijsten, toonaangevend stressexpert en schrijfster van het boek ‘Gek op stress maar niet altijd’ een masterclass in de LocHal. Ter gelegenheid van het lustrum van loopbaan- en re-integratieorganisatie De Krachtcentrale013 en in samenwerking met de Bibliotheek maakt Suzanne Kuijsten maakt mensen stresswijs, met rijk geïllustreerde voorbeelden en bruikbare kennis. Kaarten kosten € 5,00 inclusief welkomstdrankje en verkrijgbaar via mirthe@dekrachtcentrale013.nl. Inloop vanaf 19.30 uur; aanvang om 20.00 uur.

Werkgeluk

Donderdagavond 21 maart wordt inhoud gecombineerd met comedy in de Science Improv Jam: Gelukszoekers. De term ‘gelukszoekers’ is vooral bekend van het vluchtelingenthema. Maar de organisatoren vragen zich af: zijn we eigenlijk allemaal geen gelukszoekers? Deze editie geeft expert Claire Lambrichts een minicollege over werkgeluk waarna er een hilarische improvisatieshow plaatsvindt. Tickets zijn à € 5,00 (incl. pauzedrankje) te reserveren via scienceimprovjam@gmail.com. Inloop vanaf 19.30 uur; aanvang om 20.00 uur.

Food

Op zondagmiddag 24 maart neemt blogger Anne Travel Foodie het publiek mee in de Food Talkshow: En zij eten nog lang en gelukkig langs verschillende onderdelen die op geheel eigen wijze de combinatie food en geluk hebben toegepast. Met een foodcollege van Eline Blom, uitleg over het ritueel van couscous en een verhalenestafette over o.a. de verbinding van Pancake Adventures, de gedachte achter Jankbier en het initiatief van Herenboeren. Toegang is gratis; aanmelden via kennismakerij@bibliotheekmb.nl is gewenst. Inloop vanaf 13.30 uur; aanvang om 14.00 uur.

Locatie

Reageer op dit bericht