Agenda

Dweezil Zappa

Dweezil Zappa in oktober naar 013

Wanneer: 18 oktober 2017 van 20:00 tot 23:00 Waar: Poppodium 013 Entree: €35,-
Bestel tickets

Dweezil Zappa in oktober naar 013

De Amerikaanse muzikant Dweezil Zappa staat op woensdagavond 18 oktober op het podium van 013. De artiest en zijn band spelen materiaal van zijn legendarische vader Frank Zappa. De nadruk ligt deze tournee op nummers van de eerste The Mothers Of Invention-plaat ‘Freak-Out!’ die in 2016 de vijftigste verjaardag vierde. Tickets kosten €35,- (exclusief servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 3 februari om 10:00 uur in de voorverkoop.

Dweezil Zappa

Muziek zit Dweezil Zappa in de genen. Op zesjarige leeftijd krijgt hij van zijn vader een gitaar en de fijne kneepjes van het vak leert hij vervolgens van meestergitarist Steve Vai. Reeds als tiener debuteert hij op het podium en neemt met behulp van Eddie Van Halen zijn eerste materiaal op. Hij groeit uit tot een begenadigd gitarist en werkt samen met uiteenlopende artiesten zoals Herbie Hancock, Zakk Wylde en Steve Lukather. Sinds 2006 reist hij met zijn band de wereld rond om de muziek van zijn vader onder de aandacht te houden.

Dweezil Zappa

Tijdens deze tournee ligt de nadruk op ‘Freak Out!’, het legendarische debuutalbum van The Mothers Of Invention, de band van Frank Zappa. Bij verschijning, ruim vijftig jaar geleden, wordt deze dubbel-lp niet door iedereen meteen op waarde geschat. De voor die tijd eclectische mix van onder andere rhythm ’n blues, doo-wop en avant-garde slaat in Europa wel gelijk aan. Vandaag de dag geniet de invloedrijke schijf meer dan alleen een cultstatus en wordt het zelfs gezien als een van de beste albums ooit gemaakt.

Dweezil Zappa houdt de naam en muzikale nalatenschap van zijn vader stevig in de spotlights. Hij doet dit al ruim een decennium samen met een band bestaande uit uitstekende muzikanten. Een geschil met zijn familieleden heeft er in 2016 voor gezorgd dat hij de naam van zijn eerbetoon heeft moeten wijzigen naar ’50 Years of Frank: Dweezil Zappa Plays Whatever the F@%K He Wants’, maar aan de inhoud is gelukkig weinig veranderd. Dweezil presenteert namelijk nog steeds het ultieme eerbetoon aan de fantastische muziek van zijn legendarische vader.

Kort samengevat

  • Locatie: Poppodium 013, Veemarktstraat 44
  • Datum: woensdag 18 oktober 2017
  • Tijd: van 20:00 uur tot 23:00 uur
  • Entree: €35,- tickets gaan vanaf vrijdag 3 februari om 10:00 uur in de voorverkoop

Locatie

Reageer op dit bericht