Agenda

Een monument van god

Voorstelling Een Monument van God in De NWE Vorst

Wanneer: 21 oktober 2017 van 16:00 tot 18:00 Waar: Theater De NWE Vorst Entree: €8,-
Bestel tickets

Voorstelling Een Monument van God in De NWE Vorst

Honderd jaar geleden werd De Stijl opgericht. Het best bewaarde geheim van Tilburg is dat hier de bakermat van de kunststroming ligt. Het Zuidelijk Toneel maakt nu, honderd jaar later, samen met Brabantse jongeren een voorstelling geënt op het gedachtegoed van De Stijl met de titel Een Monument van God. De voorstelling is te zien op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in Theater De NWE Vorst.

De Stijl en theater

Valt er eigenlijk wel een eigentijdse variant te maken van deze kunststroming? Het Zuidelijk Toneel vraagt theatermaker Tamar Blom om hier een antwoord op te formuleren. Hij duikt samen met twaalf jongeren tussen de 14 en 19 jaar in De Stijl en alles wat daarmee samenhangt. Een Monument van God is een tocht door de huidige tijd en een poging Zijn monument bloot te leggen in een fysieke, beeldende voorstelling.

Expeditie Theater

Expeditie Theater is het jaarlijks terugkerende educatieproject van Het Zuidelijk Toneel, waarbij Brabantse jongeren infiltreren bij Het Zuidelijk Toneel om alle ins en outs van het maken van een voorstelling te ervaren. Dat alles onder de begeleiding van de professionals van het gezelschap. Naast de negen acteurs is er ook een team van drie jongeren die de trailer en het campagnebeeld maken en de gebeurtenissen achter de schermen vastleggen.

Tamar Blom

De regie van Expeditie Theater #7 is in handen van Tamar Blom van het performance-collectief Wild Vlees. Wild Vlees vindt haar oorsprong in de mime opleiding in Amsterdam waar Tamar Blom en Francesca Lazzeri elkaar ontmoetten. Zij onderzoeken maatschappelijke structuren en thema’s om die dan in beeld en lijf te vertalen en bevragen.

In het kort

  • Datum: zaterdag 21 oktober 2017
  • Aanvang: 16.00 uur
  • Locatie: Theater De NWE Vorst
  • Entree: €8,-

Locatie

Reageer op dit bericht