Agenda

Achttien

Eindpresentatie Theatermodule: ACHTTIEN bij De Nieuwe Vorst

Wanneer: 12 juni 2019 van 20:00 tot 22:00 Waar: Theater De NWE Vorst Entree: Gratis
Bestel tickets

Eindpresentatie Theatermodule: ACHTTIEN bij De Nieuwe Vorst

Iedereen heeft talenten en toekomstdromen. Maar niet iedereen heeft de kans om die talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen. New Dutch Connections (NDC) biedt jonge (ex-)asielzoekers die kansen in de ToekomstAcademie. De afgelopen drie maanden werkten Het Zuidelijk Toneel en de ToekomstAcademie, onderdeel van New Dutch Connections, intensief samen in een theaterleermodule voor achttien Eritrese jongeren onder de achttien jaar.

Onder begeleiding van trainers en theatermakers verkenden ze hun eigen verhalen en manieren om dat op een toneel te vertellen. Het is de derde keer dat Het Zuidelijk en New Dutch Connections op deze manier samenwerken.

Thema eindpresentatie: Achttien

Voor Nederlandse jongeren is het een feest om achttien te worden. Je bent officieel volwassen, je mag drinken, autorijden, stemmen. Kortom, je bent vrij. Maar wat betekent achttien worden wanneer je als vluchteling hierheen bent gekomen? De bescherming die je als minderjarig uitgeprocedeerde vluchteling hebt, stopt op de dag dat je 18 wordt. Je moet dan terugkeren naar het land van oorsprong of wegvluchten in de illegaliteit. Ook de legale vluchteling blijft in onzekerheid.

Kom kennismaken met deze jonge nieuwkomers, hun verhalen en wordt deelgenoot van hun toekomstdromen.  Toegang is gratis, meld je wel even van tevoren aan via De Nieuwe Vorst en Podium Bloos. Wees er snel bij want er zijn een beperkt aantal plaatsen.

  • Woensdag 12 juni, 20:00 uur in De Nieuwe Vorst, Tilburg
  • Donderdag 13 juni, 20:00 uur in Podium Bloos, Breda

Enkele quotes van deelnemers

“Bij theater voel ik mij vrij.”
“Ik vind de module heel leuk, ik leer er heel veel van; ik durf veel meer te laten zien”
“Het voelt als een grote familie en er zijn heel goede trainers en docenten”
“In het begin was het eng om op het podium te staan, maar nu niet meer”

De ToekomstAcademie is onderdeel van New Dutch Connections (NDC). NDC inspireert jonge vluchtelingen in zichzelf te geloven en betrekt andere partijen bij het realiseren van hun toekomstdromen, zodat ze hun talenten kunnen inzetten in de maatschappij. Meer informatie: www.newdutchconnections.nl

Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel (HZT) maakt theater. En meer. Artistiek leider/directeur Piet Menu bouwt samen met een diverse groep theatermakers uit Nederland en Vlaanderen aan een open en veelkleurig theaterhuis. De beste makers onder één dak. Ons werk staat in de wereld, en de wereld maakt deel uit van ons kunstwerk. Ons centrale thema: de blik van en vooral de ontmoeting met de Ander. We bieden ons publiek vergezichten die ons via een omweg wat over onszelf vertellen. Sinds 2010 is HZT gevestigd in Tilburg. We richten ons op Nederland met een bijzondere aandacht voor de eigen regio Noord-Brabant. Het Zuidelijk Toneel presenteert elk seizoen tenminste één project, dat gemaakt is op basis van ontmoetingen met en verhalen van gewone bijzondere mensen uit onze samenleving.

Locatie

Reageer op dit bericht