Agenda

Europacup Inlinehockey toernooi

Europacup Inlinehockey toernooi bij de Irene Wüst ijsbaan

Wanneer: 19 mei 2017 tot 21 mei 2017 Waar: Irene Wüst ijsbaan Entree: €3,50

Europacup Inlinehockey toernooi bij de Irene Wüst ijsbaan

Op vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei wordt er in Tilburg een belangrijk inlinehockey toernooi georganiseerd; de Europacup Inlinehockey in de Ireen Wüst ijsbaan te Tilburg. Er wordt gestreden door 10 teams uit 5 verschillende landen: Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en uiteraard Nederland.

Maar wat is nu eigenlijk inlinehockey?

De vergelijking met het in Tilburg zo populaire ijshockey is al snel gemaakt. Maar er zijn ook belangrijke verschillen. Zo rijden de spelers rond op wieltjes, wordt het gespeeld op een kunststof vloer, en is de puck vervangen door een harde bal. Daarnaast speel je inlinehockey met vier tegen vier. De off-side regel, zoals we die kennen bij het ijshockey, is er niet en dat levert veel spektakel en doelkansen op.

Europacup Inlinehockey toernooi

De openingsceremonie, met aansluitend de wedstrijd van Tilburg Capitals tegen SHC Rockets uit Essen (een absoluut topteam uit Duitsland!), zal die vrijdag beginnen om 19:00 uur. Zaterdag zijn de pouleswedstrijden van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds. Vervolgens worden op zondag de kwartfinales (vanaf 08:00 uur), halve finales en uiteraard de wedstrijd waarin de Europees kampioen wordt bepaald, gespeeld. De finale begint om 19:00 uur. Kijk voor alle wedstrijden op de website.

De Tilburg Capitals

Voor het team van de Tilburg Capitals komen deze bekende ijshockey-Oberliga finalisten uit: Gio Vogelaar, Kilian van Gorp, Ritchie van Hulten en Thijs Voorn. Het team wordt verder gevormd door een aantal Beneliga hockeyers en een paar hele goede inlinehockey imports.

Meer informatie

Om een bezoek aan dit toernooi voor zo veel mogelijk mensen betaalbaar te maken, is de entreeprijs zo laag mogelijk gehouden. 
Dagkaarten zijn voor maar €3,50 te verkrijgen aan de kassa van de Ireen Wüst ijsbaan.
Parkeren doe je in de parkeergarage onder T-Kwadraat/Euroscoop. Je kunt ook per bus komen. Lijn 1 stopt voor de deur (halte Stappegoor)
  • Datums: 19 tot en met 21 mei
  • Tijd: Bekijk hiervoor het speelschema.
  • Entree: €3,50

 

Locatie

Reageer op dit bericht