Agenda

EVELINE VAN RIJSWIJK

Eveline van Rijswijk in Theater De Nieuwe Vorst

Wanneer: 14 december 2019 van 20:30 tot 22:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: vanaf €8,50
Bestel tickets

Eveline van Rijswijk in Theater De Nieuwe Vorst

Honderd jaar geleden werd in Nederland het vrouwenkiesrecht ingevoerd. In deze audiovisuele onewomanshow onderzoekt politiek historica/theatermaker Eveline van Rijswijk de opmars van vrouwen op het Binnenhof. Hoe verliep de entree van vrouwen in de politiek? Welk verschil konden ze maken en waar blijft toch de eerste vrouwelijke premier?

Van het broekpak van Anneke en de vijftig koeien voor Erica tot aan de ‘pitspoezen’ van Hans: de meest bijzondere verhalen komen voorbij.
Ook staat Van Rijswijk stil bij de vraag waarom Nederland nog geen vrouwelijke premier heeft gehad. In 1967 werd Marga Klompé al genoemd als eerste vrouwelijke premier hoewel Nederland daar toen ‘psychologisch nog niet rijp voor was’. Het is nu ruim 50 jaar later en volgens Van Rijswijk zijn we er helemaal klaar voor.

Wat kun je verwachten?

Ze geeft vanavond wat wetenschappelijk onderbouwde tips aan mannen én vrouwen, zodat de première van die eerste vrouwelijke premier niet lang meer hoeft te duren. Na de voorstelling gaat Eveline in gesprek met de eerste vrouwelijke griffier van Tilburg, Noor Kanters.

Handige informatie:

Locatie

Reageer op dit bericht