Agenda

jubileumlogo Willem II

Expositie 125 jaar Willem II in de Tilburgse LocHal

Wanneer: 12 augustus 2021 tot 7 november 2021 Waar: LocHal Entree: Gratis
Bestel tickets

Expositie 125 jaar Willem II in de Tilburgse LocHal

Willem II bestaat dit jaar 125 jaar. Het jubileum wordt het hele jaar op passende wijze gevierd. Onderdeel daarvan is de expositie ‘Leev’ hoezee, 125 jaar Willem II’ op het stadsbalkon van Bibliotheek LocHal. De expositie staat tot eind oktober op het programma en is gratis te bezoeken. 

Het balkon beslaat zo’n 250 vierkante meter en biedt nét genoeg ruimte voor de historie van Willem II. De openingstijden lopen parallel met die van Bibliotheek LocHal en gedurende de drie maanden worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Visuele tijdreis

De expositie biedt een visuele tijdreis door 125 jaar Willem II. De bezoeker loopt letterlijk door de bloemrijke geschiedenis van Willem II, vanaf 1896 tot het heden. Hoogtepunten en dieptepunten wisselen elkaar af, spelers van toen en nu staan gebroederlijk naast elkaar. Het eerste landskampioenschap in 1916, de beker van 1963, maar ook de moeilijke perioden van 1982 en 2010 zijn maar enkele van de onderwerpen die worden aangehaald.

Voor alle Tilburgers

Begin 2020 werd Willem II-supporter Bas Horsten gevraagd om de projectgroep van de expositie te versterken vanwege zijn jarenlange ervaring met het maken van tentoonstellingen en zijn liefde voor de club: “Het uitgangspunt van de tentoonstelling is dat het niet alleen voor de supporters een feest moet zijn, maar ook aantrekkelijk voor alle Tilburgers. ‘Leev’ hoezee, 125 jaar Willem II’ laat je (opnieuw) kennismaken met de rijke historie van Willem II en de verwevenheid met onze stad.”

Interactie

“We zijn enorm trots dat we op zo’n mooie locatie in hartje Tilburg de expositie kunnen organiseren. Het is naast de andere initiatieven gedurende het jubileumseizoen een unieke manier om het 125-jarig bestaan te vieren met de stad. Het wordt niet een klassiek museum maar we gaan juist opzoek naar interactie waarbij de bezoeker helemaal op kan gaan in de historie van Willem II,” aldus Martin van Geel.

Meer informatie

Wil je meer weten over de expositie en de geschiedenis van Willem II? Bezoek vooral de website van Willem II & Bibliotheek LocHal. Maar nog belangrijker: neem een kijkje tijdens deze expositie.

Locatie