Agenda

Expositie ‘De Verhalenbaret’ en Verhalencafé Veteranen in TijdLab van de Bibliotheek LocHal

Wanneer: 22 oktober 2019 tot 5 november 2019 Waar: LocHal Entree: Gratis

Expositie ‘De Verhalenbaret’ en Verhalencafé Veteranen in TijdLab van de Bibliotheek LocHal

Vijfenzeventig jaar geleden werd Tilburg, op 27 oktober 1944, bevrijd door de Schotten. Dit wordt in Tilburg groots gevierd en ook in het TijdLab staan we hier bij stil met de expositie van het kunstwerk ‘De Verhalenbaret’ vanaf 22 oktober en het Verhalencafé Veteranen op 5 november.

Door de ogen van veteranen

Meer dan 100.000 Nederlanders mogen zich veteraan noemen. Zij zijn uitgezonden over de hele wereld en hebben zich met gevaar voor eigen leven ingezet voor vrede en veiligheid.

Aan het einde van hun opleiding krijgen alle militairen een baret. De baret symboliseert trots, trouw en verbondenheid met elkaar. Van dit symbool maakten Studio Louter en Opera Amsterdam een interactieve variant: De Verhalenbaret. In deze mobiele installatie met panoramascherm stap je in het hoofd van vijf veteranen. In de Verhalenbaret bekijk je de wereld even door hun ogen en ontdek je de waarde van hun missie. De Verhalenbaret is van 22 oktober tot 8 november te zien in het TijdLab van de Bibliotheek LocHal en gratis te bezoeken. Tijdens werkdagen kun je tussen 13.30 en 15.00 uur in gesprek met een van de veteranen van Stichting Veteranen Hart van Brabant, die de komst van de baret naar het TijdLab mogelijk hebben gemaakt.

Verhalencafé

Wil je meer horen over de missies van veteranen? Op 5 november organiseert het TijdLab in samenwerking met de Stichting Veteranen Hart van Brabant en Tilburg Cobbenhagen Center een Verhalencafé waarin veteranen hun verhalen delen over de missie(s) waar zij aan hebben deelgenomen. Samen met het publiek gaan we kijken hoe we heden en verleden kunnen verbinden in deze verhalen. Wat herkennen we erin en hoe kunnen ze ons aan het denken zetten of inspireren?

Het Verhalencafé start om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30. De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via TijdLab@bibliotheekmb.nl. Meer informatie vind je op www.lochal.nl/TijdLab.

Locatie

Reageer op dit bericht