Agenda

John Riddy

Expositie John Riddy in Museum de Pont

Wanneer: 13 april 2019 tot 1 september 2019 Waar: De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst Entree: Museumprijs

Expositie John Riddy in Museum de Pont

Van 13 april tot en met 1 september 2019 toont Museum De Pont in Tilburg voor het eerst in Nederland een groot overzicht van John Riddy. In deze expositie zijn alle belangrijke series van de Britse fotograaf opgenomen/

Sinds begin jaren negentig werkt Riddy in series, eerst in zwart-wit, later ook in kleur. Karakteristiek voor zijn foto’s is de verstilling. Levende wezens zijn slechts sporadisch te zien – stad en platteland zijn gedompeld in een roerloze rust. Van Engeland en Italië tot Japan, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Zijn kunst vormt het contrast tussen oud en nieuw. Tussen de bestaande architectuur en de gevolgen van de vooruitgang. Een terugkerend thema in zijn werk.

John Riddy kiest voor plekken die de meeste mensen bekend voorkomen: ‘Hoe alledaagser het onderwerp, des te groter de complexiteit als het wordt getransformeerd binnen het medium. Ik denk dat het nabeeld boeiender is en het werk langer houdbaar als het correspondeert met wat wij beschouwen als gedeelde ervaring.’

Over John Riddy

John Riddy kon na zijn studie schilder- en beeldhouwkunst zijn draai niet vinden. Hij ontvluchtte zijn atelier en begon als fietskoerier onderweg te fotograferen. Als zoon van een gedreven amateurfotograaf had hij weliswaar enige ervaring met het medium, maar door zelfstudie en de praktische adviezen in drie boeken van de Amerikaanse fotograaf Ansel Adams, The Camera, The Negative en The Print, maakte hij zich het vak eigen.
Diverse musea hebben werk van Riddy in de vaste collectie, zoals o.m. Tate, The Victoria and Albert Museum, The Art Institute of Chicago, Stedelijk Museum Amsterdam en De Pont museum in Tilburg.

Locatie

Reageer op dit bericht