Agenda

Expositie | Marjo Postma | Symbiosis

Wanneer: 5 september 2020 tot 11 oktober 2020 Waar: Stichting SEA, Tivolistraat 22 Entree: Gratis
Bestel tickets

Expositie | Marjo Postma | Symbiosis

Van 5 september tot 11 oktober 2020, zal de solo expositie Symbiosis van Marjo Postma (Ulestraten, 1958) te zien zijn bij SEA Foundation Tilburg. Het werk van Postma wordt gekarakteriseerd door een sterk intuïtieve werkwijze, zonder vooropgezet plan begint ze te tekenen waardoor er organische tekeningen ontstaan. Als een resident bij het Europees Keramisch Werk Centrum (EKWC) begon de kunstenaar een manier te ontwikkelen waardoor ze haar intuïtieve werkwijze ook in een nieuw medium kon coöpereren: keramiek.

Symbiosis
Symbiose is een presentatie van keramische en papieren werken van Marjo Postma. Haar werkproces is intuïtief en organisch waarbij er ruimte wordt gelaten voor onverwachte wendingen. Bij het inrichten van de expositie wordt deze werkwijze ook nagestreefd, door het opbouwen van vertrouwen en het voeren van gelaagde discussies over het werk en het proces, proberen we de emotie, transgressie en transcendentie in Postma’s werk bloot te leggen. De expositie focust zowel op de connecties tussen de visuele lagen in het werk van de kunstenaar als het onderzoeken van inspiratie om een diepere betekenis uit te lichten in het werk van Marjo Postma.

Inspiratie
Postma’s werk is geïnspireerd op zeeleven en de onderwaterwereld, waarbij ze streeft naar een bepaalde staat van vervreemding en disconnectie van begrip. De werken neigen daardoor richting een milde vorm van science fiction. Marjo Postma vertrouwd op haar materialen, ze probeert zich echt te verdiepen in het materiaal waar ze mee werkt. Deze drang tot het begrijpen van het materiaal is leidend binnen haar werkproces.

Marjo Postma
Marja Postma woont en werkt in Amsterdam. In 1984 won de kunstenaar de Prix de Rome. Ook was ze resident aan de Rijksacademie in Amsterdam. Haar oeuvre bestaat uit tekeningen, schilderijen, linosnedes, borduursels en werd op verschillende plekken in Nederland en Italië getoond. Recentelijk heeft de kunstenaar zich verdiept in mogelijkheden voor haar werkproces in het medium keramiek. In een drie maanden durende residentie bij EKWC heeft ze de mogelijkheden van klei en glazuur onderzocht.

Tentoonstelling data: 05.09.2020 – 11.10.2020
Tentoonstellingsopening: Vrijdag 04.09.2020, 19.30 – 21.00
Kunstenaar: Marjo Postma
Plaats: Stichting SEA, Tivolistraat 22, 5017HP Tilburg
Openingstijden: Donderdag – Zaterdag, 13:00 – 17:00
Wil je naar de opening komen, stuur dan een e-mail naar info@seafoundation.eu. Vanwege het coronavirus kunnen we een beperkt aantal bezoekers ontvangen bij de opening.

SEA-stichting
SEA Foundation uit Tilburg is een instelling voor beeldende kunst met een internationale aanpak. SEA focust op praktijk- en netwerkontwikkeling van professionele kunstenaars, curatoren en schrijvers van 25 jaar en ouder. Ze stellen zich hierbij dienstbaar op ten opzichte van artistieke beroepspraktijken die zich onder de radar van institutionele en commerciële kaders bevinden en die zich richten op het creëren van nieuwe inhoud.

SEA Foundation is zowel aanbieder van residenties, als een presentatie-instelling. Residenties zijn onze kernactiviteit. Het team stelt daarnaast een jaarprogramma samen met tentoonstellingen en discursieve events zoals talks, filmvoorstellingen, boekpresentaties en lezingen. SEA Foundation onderscheidt zich door het grote internationale netwerk, huiselijke kader en de aanpak waarbij de kunstenaar centraal wordt gesteld.

Locatie