Agenda

Happiness week

Expositie Unmapped in de LocHal

Wanneer: 8 maart 2019 tot 14 april 2019 Waar: LocHal Entree: Gratis

Expositie Unmapped in de LocHal

In de expositieruimte in de LocHal biedt Kunstloc Brabant inspirerende kunstenaars en initiatieven een podium. Zo willen ze de kracht van kunst en cultuur en het belang van verbeelding voor de samenleving zichtbaar maken. De tweede expositie in de LocHal, die vanaf 8 maart te bezoeken is, is het project Unmapped. Dit is van Claudia den Boer (fotograaf), Katja Grässli (choreograaf) & Dorien de Wit (beeldend kunstenaar en schrijver).

Unmapped duidt een gebied aan dat nog niet in kaart is gebracht. In dit project draait het echter niet om een fysieke plek, maar om het verkennen van een imaginair landschap dat ontstaat door deze samenwerking vanuit verschillende disciplines.

De gemene deler in het werk van Den Boer, Grässli en De Wit is hun focus op het landschap en hoe de mens zich hiertoe kan verhouden. Het landschap wordt op verschillende manieren benaderd. Dit gebeurt met het lichaam via beweging, visuele waarneming en registratie. Ook abstractie en vervorming spelen een rol. Tijd en plaats vallen niet altijd meer samen. Er ontstaat een spanningsveld tussen aan- en afwezigheid van de waarnemer en van het landschap. De drie kunstenaars ontginnen een nieuw gebied, een gebied dat ontstaat terwijl het in kaart wordt gebracht, in de nieuwe LocHal.

Claudia den Boer

Claudia den Boer fotografeerde het met mysterieuze verhalen vervulde Montserrat in Cataluña, de al even magisch en machtige Georgische Kaukasus en de steentjes die zij meebracht uit de Marokkaanse Sahara en de Tibetaanse hoogvlakten. Gefascineerd door de stille, stabiele aanwezigheid en toch constante veranderlijkheid van ‘de gezichten de berg’ vraagt zij zich af ‘When is a mountain’?

Katja Grässli

Katja Grassli (MoveToMeet) kwam naar Nederland omdat ze over de bergen heen wilde kijken. Zij is geïnspireerd door het filosofische idee dat wij nooit de gehele werkelijkheid kunnen overzien. Een mens komt in beweging door het verlangen de nieuwsgierigheid de werkelijkheid te willen ontdekken. Wat is het gedrag van de mens? Hoe uit zich het verlangen in zijn lichaamstaal, als hij iets wil zien, ontdekken, waar hij niet of nooit bij kan komen?

Dorien de Wit

Dorien de Wit dwaalt het liefst door heuvels, met de plattegrond van Parijs door Berlijn, door de straten van Google Street View, soms zelfs alleen met haar wijsvinger over de kaart. Deze bewegingen en gedachtesprongen leiden tot tekst, tekeningen, audio(wandelingen) en video’s.

Locatie

Reageer op dit bericht