Agenda

Van Hieruit

Expositie ‘Van Hieruit’ bij PARK

Wanneer: 17 maart 2019 tot 21 april 2019 Waar: PARK Entree: Gratis

Expositie ‘Van Hieruit’ bij PARK

In ‘Van Hieruit’ toont PARK het werk van negen in Tilburg woonachtig en werkzame kunstenaars. De expositie biedt Tilburg, makersstad, een podium. Al vele decennia is de stad rijk gevuld met generaties kunstenaars werkend in verschillende disciplines en expressievormen. Van 17 maart tot 21 april 2019 wordt deze veelzijdigheid omarmt in Van Hieruit te PARK. 

PARK handelt vanuit een typisch-Tilburgse makers mentaliteit. Ondanks bezuinigingen zal de stad zich vanuit een grote gedrevenheid altijd hard blijven maken voor de kunsten. En dat is belangrijk, want kunst heeft het zwaar te verduren. Ze moet functioneel toepasbaar zijn, betrokken zijn met de maatschappij – maar hier niet te aanstootgevend in zijn -, ze moet verbinden, economisch rendabel zijn en ook nog eens aantrekkelijk.

Diversiteit in werk

PARK biedt graag ruimte voor tijd en experiment. In Van Hieruit concentreert PARK zich op uiteenlopende perspectieven en diverse beroepspraktijken, om te openen in plaats van te vernauwen. Van Hieruit is een groepstentoonstelling gewijd aan nog niet eerder bij PARK getoond Tilburgs talent. De tentoonstelling laat als context een grote diversiteit in werk, leeftijd en media zien. Deelnemende kunstenaars zijn Jasper van Aarle, Pim Kersten, Stijn Kriele, Tyrell Kuipers, Chantal Rens, Paul van Rijswijk, Tineke Schuurmans, Marina Visic en Niko de Wit. De expositie beoogt het gesprek aan te gaan over de waarde van uiteenlopende zienswijzen, mentaliteiten en werkpraktijken. Van hieruit de wereld in!

Locatie

Reageer op dit bericht