Agenda

Expositie ‘Verborgen Verwantschappen’ met o.a. Marc Mulders bij Kunstpodium T

Wanneer: 17 juli 2020 om 13:00 uur tot 9 augustus 2020 om 17:00 uur Waar: Kunstpodium T Entree: Gratis toegankelijk
Bestel tickets

Expositie ‘Verborgen Verwantschappen’ met o.a. Marc Mulders bij Kunstpodium T

Kunstpodium T is weer open. Je kunt er de expositie ‘Verborgen Verwantschappen’, onderdeel van het Apprentice Master project, bezoeken. Hierin worden net afgestudeerde kunstenaars gekoppeld aan een gerenommeerd kunstenaar en exposeren samen. In ‘Verborgen Verwantschappen’ exposeren de jonge kunstenaars Jet Pronk, Christina de Korte en Pleun Moons samen met gerenommeerd kunstenaar Marc Mulders.

VERBORGEN VERWANTSCHAPPEN (vrij naar Rudy Kousbroek) is de titel van de expositie in Kunstpodium T. De titel verwijst naar de wandelingen die wij met zijn vieren het afgelopen jaar hebben gemaakt (en nog samen zullen maken). Van wandelingen in de natuur hier op Landgoed Baest tot wandelingen op ‘de werkvloer van de actuele kunstpodia’; zoals Art Rotterdam en De Pont museum, tot de wandeling door de intieme binnenruimten bij de verzamelaar thuis, tot in de werkplaatsen; onze ateliers en mijn glas-in-loodatelier. Tijdens de wandeling is er een aangename balans van de ongedwongen blik en het geconcentreerde gesprek. Daarnaast kwamen er onvermoede verwantschappen naar boven m.b.t. idee en missie van het kunstenaarschap en bleek dat we ondanks verschil in leeftijd en positie op één lijn zitten.

Eén van die idee-verwantschappen is ieders geloof in een zinvolle kruisbestuiving van (solitair) kunstenaarschap en een tweede beroep of studie of ambacht. Een zichtbare verwantschap echter zijn de samenwerkingen in de ateliers tussen ons vier. Er zijn aanzetten gemaakt op papier en doorgegeven aan de ander. Zo zijn meerdere werken (vaak ook in de vorm van een twee-of drieluik) ontstaan waar wij a.h.w. met een ieders eigen dichtregel een nieuwe strofe hebben gemaakt welke ook weer door zal rijmen straks in ieders eigen werk.

Check de website voor meer informatie.

Locatie

Reageer op dit bericht