Agenda

Openingsweekend Gianotten Mutsaers

Feestelijk openingsweekend bij Gianotten Mutsaers

Wanneer: 1 februari 2020 om 09:30 uur tot 2 februari 2020 om 17:00 uur Waar: Boekhandel Gianotten & Mutsaers Entree: Gratis

Feestelijk openingsweekend bij Gianotten Mutsaers

Na 11 maanden vanuit een tijdelijke winkel gewerkt te hebben gaat Gianotten Mutsaers weer over naar de oude locatie, Emmapassage 17. De plaats en de medewerkers zijn hetzelfde, verder is alles maar dan ook alles nieuw! Het pand, de inrichting en de huisstijl. In samenwerking met Beers | Brickworks is er een bijzondere winkel neergezet in het centrum van Tilburg. Neem een kijkje op 1 en 2 februari!

Gianotten Mutsaers viert de opening op 1 & 2 februari met een weekend bomvol lezingen, interviews, demonstraties, muziek en meer. Alle activiteiten zijn gratis en de entree is vrij (behalve de Kinderboekenlunch, hier moet voor gereserveerd worden). Vanwege de verhuizing is de huidige winkel van 27 t/m 31 januari gesloten.

Programma

Zaterdag 1 februari

11.00 – 12.00 uur Lezing Thera Coppens – Johanna en Margaretha
In haar nieuwe boek dringt Thera Coppens door tot de dertiende eeuw, waar een ontzagwekkende vrouw strijd moet voeren tegen de hebzucht van de haar omringende vorsten. Margaretha lag nog in de wieg toen haar ouders stierven en de machtige erflanden Vlaanderen en Henegouwen nalieten aan haar en haar zus Johanna. In de door mannen gedomineerde wereld vormden de schatrijke prinsessen een begeerde prooi in de genadeloze huwelijkspolitiek.

Gianotten Mutsaers

13.00 – 16.00 uur Yara Ruby tekent Tiny Portraits.
Yara tekent onze bezoekers. Met potlood op briefkaartformaat. Superleuk!

13.00 – 16.00 uur Demonstratie boekbinden – Wim van Kruijsbergen
Doorlopende demonstratie van de verschillende fases in het boekbinden. Ook laat hij zien hoe je luxe dozen en mappen in allerlei uitvoeringen maakt.

13.30 – 14.30 uur ‘t Verrukkelijke Kinderbakboek van Rutger en Mark
Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek en kinderboekenschrijver Mark Haayema maakten samen dit boek vol heerlijke recepten, smakelijke verhalen en grappige gedichten. Je mag je eigen baksel meenemen en door Rutger en Mark laten jureren. Je kunt hier ’t Verrukkelijke Kinderbakboek mee winnen!

14:30 – 15:30 uur Interview Herman Koch over Finse dagen.
Finse dagen is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven. Herman Koch wordt geïnterviewd door Joyce van der Horst.

15.30 – 17.00 uur Suzanne Brok zingt
Met eigen bewerkingen van nummers uit de jazz- en popmuziek weet Suzanne Brok haar publiek te raken. Mooi, fijn en verrassend!

Zondag 2 februari

12.00 – 14.00 uur Kinderboekenlunch
Paul van Loon, Milja Praagman, Jørgen Hofmans, Jolanda Horsten, Eus Roovers en Rick de Haas:  allemaal Brabantse makers van kinderboeken. Samen verzorgen ze een feestelijk programma; er wordt voorlezen, er is een miniworkshop en de junior stadsdichter draagt voor. Er is een muzikale afsluiting van Paul van Loon en er wordt een podcast opgenomen in de winkel.

Voor deze feestelijke opening zijn 50 kaarten beschikbaar. Wil je een gratis kaartje bemachtigen? Stuur dan een foto van jezelf met je lievelingsboek via de mail. Ga je liever onherkenbaar op de foto? Ook goed! Wel graag je naam vermelden. Alle inzenders krijgen een bevestiging via de mail. (Ouders of begeleiders hebben geen kaartje nodig).
De organisatie van deze opening is in handen van de Stichting Plezier in Lezen (SPIL). Deze stichting organiseert al tien jaar lang kinderboekenfestival Knetters, feest met Letters, in Tilburg.

Gianotten Mutsaers


14.00 – 15.00 signeersessie Nathalie Pagie

Thrillerschrijfster Nathalie Pagie heeft vele bestsellers op haar naam staan, waaronder de winterthriller IJsengel en de succesvolle Tara en Diego-serie, die bestaat uit Paradijsvogels, Casa Familia, Rio Grande en De Trip. Haar nieuwste boek heet Noordkaap.

15.30 – 17.00 uur Interview Ronald Giphart over Alle tijd.
Alle tijd is een uiterst meeslepende en vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde. Ronald Giphart wordt geïnterviewd door Joyce van der Horst.

In het kort

  • Gianotten Mutsaers is gesloten van 27 t/m 31 januari
  • Feestelijke opening op 1 & 2 februari
  • Entree is gratis
  • Maximaal 50 tickets beschikbaar voor de kinderboekenlunch op 2 februari. Gratis ticket winnen? mail een foto van jezelf met je lievelingsboek!

De Emmapassage wordt verbouwd in 2019 maar Gianotten Mutsaers blijft gewoon open! De komende maanden verblijven ze in de leukste pop-up winkel ooit. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de tweewekelijkse nieuwsbrief!

Locatie

Reageer op dit bericht