Agenda

padelbaan

Feestelijke opening padelbanen bij RTV Quirijn

Wanneer: 8 december 2018 van 10:30 tot 17:00 Waar: RTV Quirijn Entree: Gratis

Feestelijke opening padelbanen bij RTV Quirijn

Vanaf eind november is het mogelijk om padel te spelen bij RTV Quirijn. Op zaterdag 8 december 2018 worden de banen feestelijk geopend door wethouder Erik de Ridder. Om half elf vindt de officiële opening plaats en de rest van de dag zijn er activiteiten rondom de padel- en tennisbanen. Voor meer informatie kunt u kijken op  www.tilburgpadel.nl

Programma

Vanaf 09:30 uur bent u welkom in ons mooie paviljoen. Maak alvast kennis met de club, leden, tennis, padel en het mooie sportpark aan de Centaurusweg 142. Om 10:30 uur is wethouder Erik de Ridder aanwezig om de banen officieel te openen. De regels worden hierna uitgelegd door Pascale Engel (gediplomeerd tennis- en padellerares). Om 11:00 uur is er een demonstratiewedstrijd te zien en hierna mag iedereen het zelf proberen. Om 13:00 uur zal er nog een tweede demonstratiewedstrijd te zien zijn voor de liefhebbers. Gedurende de dag worden er tennis clinics gegeven voor de kinderen.

Oorsprong van padel

Oorspronkelijk komt de racket- en balsport uit Mexico, maar via Spanje heeft het zijn weg naar Europa gevonden. Nu is het één van de hardst groeiende sporten in Nederland. In navolging van tennisverenigingen in onder andere Udenhout en Berkel-Enschot, heeft ook de Tilburgse tennisvereniging RTV Quirijn voor de padelsport gekozen. Het huidige banenpark wordt met 2 padelbanen uitgebreid.

Simpel uitgelegd is padel een racket- en balsport waarbij elementen van tennis en squash worden gecombineerd. Na contact met de wanden blijft de bal in het spel. Dit levert dynamische rally’s en veel spelplezier op. Strategie is bij padel belangrijker dan kracht. Een ideale en sociale sport voor jong en oud!

padel

Kennis maken met de sport: 5 lessen voor €62,50

Bij RTV Quirijn kun je binnenkort op een voordelige wijze kennis maken met de padelsport. Ter ere van de opening van de padelbanen kunnen leden en niet-leden zich inschrijven voor padeltrainingen voor jeugd of volwassenen. Vijf weken les kost maar €62,50. Hiervoor krijg je 5 keer 1 uur les, in groepen van 4.

Wie na de kennismaking lid wordt, hoeft geen inschrijfgeld te betalen en mag heel het jaar door gebruik maken van de padel- en tennisbanen van RTV Quirijn. Met de uitbreiding beschikt het tennispark over 11 kunstgras buitenbanen en 2 kunstgras padelbanen. Natuurlijk mag je ook meedoen met alle toernooien en competities die intern en extern georganiseerd worden.

Met de kennismakingsactie wil RTV Quirijn iedereen stimuleren om op een laagdrempelige manier kennis te maken met deze nieuwe dynamische sport. De eerste lessen starten kort na de oplevering van de nieuwe banen, welke gepland staat voor november. De tweede mogelijkheid om les te nemen is in januari. Elke week worden er groepslessen gegeven door Pascale Engel, gediplomeerd tennis- en padellerares.

Vrijblijvende kennismaking

Je kunt op deze manier gemakkelijk, voordelig en vrijblijvend kennis maken met de padelsport. Je hoeft tijdens de actieperiode geen lid te zijn van RTV Quirijn. Om na de actie padel en tennis te kunnen blijven spelen, moet je wel lid te worden. Uiteraard is inschrijven voor een vervolgtraining in padel (of tennis) mogelijk.

Aanmelden is tot eind december mogelijk via de website www.rtvquirijn.nl. Meer informatie over de sport, de opening en andere zaken rondom padel vind je op www.tilburgpadel.nl.

Locatie

Reageer op dit bericht