Agenda

Fietsplezier in Brabant: Abdijentocht La Trappe

Fietsplezier in Brabant: Abdijentocht La Trappe

Wanneer: 21 mei 2017 van 08:00 tot 17:00 Waar: Abdij Koningshoeven Entree: v.a. €3,00

Fietsplezier in Brabant: Abdijentocht La Trappe

Wil je eens op een leuke en actieve manier verrassende stukjes Brabants schoon ontdekken? Dat kan op zondag 21 mei 2017 want dan organiseert Toerclub Tilburg alweer voor de 17e maal de Abdijentocht La Trappe.

Abdijentocht La Trappe

Daartoe zijn dit jaar weer meerdere fietsroutes uitgestippeld met afstanden variërend van 35, 65 of 125 km. Startpunt voor alle tochten is het welbekende Trappistenklooster, de Abdij O.L.V. van Koningshoeven aan de Eindhovenseweg in Berkel-Enschot. Daarnaast kan voor een tocht van 65 of 125 km ook worden gestart bij Café Zomerhof, Maastrichterweg 265, Valkenswaard en bij Café-zaal d’n Bakker, Hoofdstraat 10, Hoogeloon.

Alle fietstochten voeren door het gastvrije Brabantse land. Onderweg kan men genieten van prachtige bossen, vennen, heide en weilanden. Indien gewenst kan natuurlijk ook in een van de vele pittoreske dorpjes even worden gestopt.

De tocht van 35 kilometer is geëigend voor gezinnen met kinderen, maar ook senioren komen hier volop aan hun trekken. Voor de meer sportieve fietsers zijn er op alle startlocaties tochten beschikbaar van 65 kilometer, terwijl de goed getrainde toerfietsers de uitdaging voor 125 kilometer kunnen aangaan.

De fietsroutes hebben voldoende pauzemogelijkheden waarbij men ook de inwendige mens kan versterken. Bij de tochten van 65 en 125 km is er een kleine bevoorrading in Hoogeloon.

Route

Alle routes zijn duidelijk uitgepijld, zodat men de route makkelijk kan volgen en niets van het fraaie landschap hoeft te missen. Bovendien is er een volledig uitgewerkte en van straatnamen voorziene routebeschrijving. Voor GPS-gebruikers is er in de week voorafgaand aan de tocht de mogelijkheid om de routes te downloaden. Daarmee is verdwalen zo goed als onmogelijk.

Praktische informatie

De tocht wordt gehouden op zondag 21 mei. Het vertrek is vanaf 08.00 uur. Iedereen wordt uiterlijk 17.00 uur weer aan de finish verwacht. Het inschrijfgeld is, afhankelijk van de afstand die men kiest, tussen € 3,- en € 5,-. Leden van de NTFU kunnen bij alle startlocaties gebruik maken van Scan & Go en ontvangen op vertoon van hun ledenpas een korting van € 1,-. Schrijf je hier in.

Een gedeelte van het inschrijfgeld komt ten goede aan het Ronald McDonald Huis te Tilburg. Meer informatie over de Abdijentocht La Trappe is te vinden op de website van Toerclub Tilburg ’93.

Locatie

Reageer op dit bericht