Agenda

Carnavalsconcert

JazzPodium: Filet au Fonque in Jan van Besouw

Wanneer: 18 maart 2018 van 15:00 tot 18:00 Waar: Cultureel Centrum Jan van Besouw Entree: €6.50
Bestel tickets

JazzPodium: Filet au Fonque in Jan van Besouw

Liefhebbers van funk opgelet: op 18 maart is het weer JazzPodium Goirle in cultureel centrum Jan van Besouw en treedt funkband Filet au Fonque op.

Over Filet au Fonque

Filet au Fonque is een instrumentale funkband uit Breda. De jongens, die uit verschillende muzikale richtingen komen, vonden elkaar in de funkmuziek en besloten halverwege 2014 om een band op te richten. Hun eerste EP Gravy is net uit, maar de jongens komen nog steeds iedere week bij elkaar om nieuwe nummers te schrijven voor het volgende album.

De basis van de nummers van Filet au Fonque bestaat altijd uit funky grooves, maar er wordt in hun spel ook ruimschoots teruggegrepen op andere genres zoals jazz, soul, rock, wereldmuziek, hiphop en fusion. Hun recept begint met een ontzettend funky drummer, een altijd groovende bassist en een funkende ritmesectie die elk nummer op haar dansende pootjes terecht laat komen. Daaraan voegt de gitarist bizarre jazz- en fusionlijnen toe en vult de toetsenist de rest op met snerpende synths en stomende orgeltjes. Ten slotte als garnering is er een retestrakke blazerssectie met knallende thema’s en jazzy solo’s. En het geheime ingrediënt? Energie. Heel veel energie.

Praktisch

Ben jij er al klaar voor om los te gaan op de funky grooves van Filet au Fonque? Lees hier dan snel wat praktische informatie:

  • Datum: zondag 18 maart 2018
  • Tijd: 15.00 – 18.00 uur
  • Locatie: CC Jan van Besouw
  • Toegang: €6,50

Locatie

Reageer op dit bericht