Agenda

newton

Film en Gesprek: Newton in Cinecitta

Wanneer: 13 maart 2018 Waar: Cinecitta Entree: €9,-
Bestel tickets

Film en Gesprek: Newton in Cinecitta

Op dinsdag 13 maart, aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen, organiseert het Wereldpodium in samenwerking met Amnesty Tilburg en Cinecitta: Film en Gesprek – Newton, onderdeel van MOVIES THAT MATTER ON TOUR.

Newton

Newton, de hoofdpersoon in de gelijknamige film is een zeer principiële Indiase overheidsambtenaar Vanwege zijn punctualiteit en standvastigheid wordt hij coördinator van een stembureau in een van de meest afgelegen en ontvlambare gebieden van India waar ‘maoïstische’ rebellen grote aanhang genieten en de verkiezingen boycotten. Dit stelt hem voor een enorme uitdaging, die hij op droogkomische wijze het hoofd weet te bieden. Winnaar van de CICAE-award op de Berlinale 2017.

“Wie je bent, maakt zoveel uit in India” zegt India-kenner Kim van Kastel. Na de film praten we met haar na over India en democratie. Kim studeerde culturele antropologie en global studies, deels in Delhi. Ze woonde en werkte meer dan twee jaar in India, leerde Hindi spreken, deed onderzoek naar de positie van de vrouw en commercieel draagmoederschap, maakte er verkiezingen mee, volgde colleges met ‘revolutionaire’ studenten en mengde zich reizend door het land onder veel verschillende groepen. Gespreksleider is Martin de Wolf.

In het kort

  • Locatie: Cinecitta Tilburg
  • Datum: dinsdag 13 maart 2018
  • Tijd: vanaf 19:30 uur
  • Entree: €9,- tickets kun je bestellen via de website van Cinecitta

Let op! De film is Engels ondertiteld.

Locatie

Reageer op dit bericht