Agenda

Girl

Film: Girl in Heyhoef Cinema

Wanneer: 21 november 2020 van 19:00 tot 21:00 Waar: Winkeliersvereniging en winkelcentrum Heyhoef Entree: €5,00
Bestel tickets

Film: Girl in Heyhoef Cinema

Op vrijdag 20 en op zaterdag 21 november vertoont Heyhoef Cinema de Belgisch/Nederlandse film Girl uit 2018, debuut van de regisseur Lukas Dhont. Met in de hoofdrol Victor Polster.

Girl

De film won in Cannes terecht 4 prijzen met een staande ovatie na de première van de film. In Girl wordt een periode beschreven uit het leven van Lara. Een meisje, geboren als jongen, met een grote droom, namelijk balletdanseres worden.

In de film wordt ook niet geschuwd in beeld te brengen hoe moeilijk de transformatie fysiek en geestelijk kan zijn en dat, hoe graag ernaar verlangd, het soms moeilijk kan zijn jezelf lief te blijven hebben.

De hoofdrolspeler Victor Polster speelt een perfecte rol. Gekozen uit honderden kandidaten en zelfs op zijn leeftijd, 15 jaar, al ervaren danser in opleiding bij de Koninklijke Balletschool in Antwerpen.

Hoewel hij op de balletschool altijd mannelijke rollen kreeg. Moest hij nu ook op spitzen leren dansen wat hem een aantal afgebroken teennagels opleverde!

Kritiek op de film is er ook geweest omdat gekozen is voor een cisgender ( tegenstelling van transgender) hoofdrolspeler, omdat juist deze films een platform kunnen zijn voor jonge transgenderacteurs. Vooral in Amerika zijn er actiegroepen die ernstig bezwaar maakten tegen deze keuze.

Victor Polster

Maar het fantastische spel van Victor Polster maakt alles goed. Het is zeker geen melodramatisch verhaal , sympathie krijgt men in deze film voor ook andere personages zoals de vader en het broertje.

En het is zoals Lara tegen haar kinderpsycholoog zegt ‘Ik wil geen voorbeeld zijn, ik wil een meisje zijn.’ Kom zeker kijken naar deze interessante film en zoals weergegeven in een van de recensies: ‘Je verlaat als kijker de filmzaal niet langs de gemakkelijke weg’

Gezien de Coronamaatregelen graag reserveren via reserveren@heyhoef-cinema.nl

In het kort

  • Wanneer: Zaterdag 21 november
  • Aanvang: 19:00 uur
  • Locatie: Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, 5043 RX Tilburg
  • Tickets: €5,00, (contant betalen)

 

Locatie