Agenda

Ik ben Alice

Film over zorgrobot Alice in Woonlandschap De Leyhoeve

Wanneer: 18 juni 2019 van 20:00 tot 22:45 Waar: Woonlandschap De Leyhoeve Entree: €7,-
Bestel tickets

Film over zorgrobot Alice in Woonlandschap De Leyhoeve

Kunnen robots het probleem met het nog steeds groeiende aantal ouderen oplossen? Op 18 juni proberen we in Woonlandschap de Leyhoeve antwoord te geven op die vraag met de vertoning van de documentaire ‘Ik ben Alice’. Na afloop vindt een nagesprek plaats met Dr. Maartje Niezen, gespecialiseerd onderzoekster in digitalisering van de zorg.

Innovatie in ouder worden

We staan stil bij de technologische ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg.  En zoals het hoort zoekt Pop Up Cinema altijd een passende vertoningslocatie. We zijn te gast in het innovatieve ouderen woonconcept Woonlandschap De Leyhoeve daar waar ‘samen aangenaam oud worden centraal staat’. Wees welkom om een kijkje te nemen in dit prachtige complex.

We praten na over de film en technologische innovaties met Dr. Maartje Niezen Gespecialiseerd onderzoekster in digitalisering van de zorg. Door inzicht te geven in de sociale en ethische aspecten van onze digitale gezondheid draagt haar werk bij aan het debat en de dialoog over sturing van gezondheid en zorg in een digitale samenleving.

Ik ben Alice

De documentaire ‘Ik ben Alice’ gaat over drie alleenstaande vrouwen van boven de 80 die Alice, een pop van 60 centimeter met een poppengezicht en een robotlichaam, krijgen toegewezen als deel van een experiment. Alice gaat vanuit het laboratorium op bezoek bij Mevrouw Remkes, Mevrouw Schellekens-Blanke en Mevrouw van Wittmarschen om als metgezel en als hulp te bieden in hun dagelijkse leven. Tijdens het experiment moet blijken of het mogelijk is voor een robot om alleenstaande en dementerende ouderen te ondersteunen. We zien dat de eerste sceptische reactie van de dames verandert en dat terughoudendheid plaats maakt voor nieuwsgierigheid. De dames beginnen langzaam aan Alice te wennen en raken gehecht aan haar.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 18 juni
  • Tijd: deuren open om 19.45 uur (start film: 20.00 uur)
  • Tickets: €7,-

Locatie

Reageer op dit bericht