Agenda

the next rembrandt

Film ‘The Next Rembrandt’ tijdens de Pop Up Cinema in Ontdekstation013

Wanneer: 16 april 2019 van 20:00 tot 22:30 Waar: Ontdekstation013 Entree: €7,-
Bestel tickets

Film ‘The Next Rembrandt’ tijdens de Pop Up Cinema in Ontdekstation013

Op dinsdag 16 april komen technologie en schilderkunst samen. In het Ontdekstation013, dé plek waar je op een creatieve manier in aanraking komt met techniek, wordt de korte film ‘The Next Rembrandt’ vertoond. De film wordt omlijst door gesprek en discussie met design onderzoekster Julia Janssen. Filmmaakster Julliette Stevens is aanwezig om te vertellen over het maakproces van de film. Dit programma is onderdeel van het 25-jarig bestaan van TILT (The Tilburg Institute for Law, Technology, and Society) .

De opkomst van nieuwe technologieën heeft veel impact op de kunstwereld en roept vragen op. Want bij wie hoort het auteursrecht van een schilderij dat is gemaakt door technologie op basis van data? Is de wetgeving rondom intellectueel eigendom nog wel op to date in onze snel ontwikkelende innovatieve samenleving? Deze vragen staan centraal na de vertoning van The Next Rembrandt. Julia Janssen, een design onderzoekster met een achtergrond in grafisch ontwerp, zal een gesprek en discussie leiden om hier antwoorden op te vinden.

The Next Rembrandt

De Meester van Schaduw en Licht weer tot leven wekken om één laatste portret te creëren. Alleen deze keer is data de schilder en technologie het penseel. The Next Rembrandt vervaagt de grens tussen kunst en technologie door een schilderij in 3D te printen, op basis van data uit Rembrandts oeuvre. Het schilderij werd gecreëerd door middel van ‘deep learning algorithms’ en ‘facial recognition’ technieken.

Praktische informatie

Locatie

Reageer op dit bericht