Agenda

Film ‘The Wife’ bij Heyhoef Cinema

Wanneer: 11 september 2020 om 14:00 uur tot 12 september 2020 om 22:30 uur Waar: Wijkcentrum Heyhoef Entree: €5
Bestel tickets

Film ‘The Wife’ bij Heyhoef Cinema

Op vrijdag 11 september en op zaterdag 12 september vertoont Heyhoef Cinema de film ‘The Wife’ uit 2018, van de regisseur Björn Rungen. Het verhaal is de verfilming van het boek van Meg Wolitzer uit 2003. Om niet gelijk om een Oscar mee te dingen met Three Bilboard Outside Ebbing werd de film een jaartje achtergehouden. Dat was een goed plan want dankzij de acteerprestaties van de hoofdrolspeelster Glenn Close verdiende deze film ook zeker serieus mee te dingen naar een Oscar.

Het echtpaar Joan (Glenn Close) en Joe Castleman (Jonathan Price) is al lange jaren bij elkaar als Joe bericht krijgt dat hij de Nobelprijs voor de literatuur heeft gewonnen. Een storm van felicitaties en aandacht volgt en als natuurlijk neemt Joan de rol op zich van de ondersteunende en zorgzame echtgenote die alles in goede banen leidt. Althans zo lijkt het, want uit haar prachtige weergegeven gezichtsuitdrukkingen blijkt een andere waarheid. Joe met zijn extravert en geestig karakter, soms wat verstrooid en Joan die als beginnend literatuurstudente zo’n 40 jaar eerder verliefd op hem werd, heeft veel van haar talenten omwille van hun huwelijk weggestopt in de loop der jaren.

De zoon van het echtpaar David, ook een beginnend schrijver, verlangt succesloos naar bevestiging door zijn vader. Zijn stemmingen schommelen van woede uitbarstingen naar neerslachtigheid en hebben zeker op beide echtelieden een heftige uitwerking.

Net zoals de aanhoudende druk door de pers, en een in hun beider leven stokende biograaf, Christian Slater.

Vele pijnpunten uit hun huwelijk en met name uit het leven van Joan worden blootgelegd. Joan aanvankelijk ingetogen en veel emoties verbergend kruipt langzaam uit haar schulp en lijkt uiteindelijk het sterke karakter te zijn met veel meer talenten dan zij ooit heeft kunnen tonen .

Was dit haar eigen keuze? Veel meer nog dan in woorden worden in deze film met de ogen en gezichtsuitdrukkingen van Joan duizend dingen verteld.

Op zich een Oscar waard en zeker een film om naar te komen kijken !

Waar en wanneer:

  • Vrijdag 11 september , aanvang 14.00 uur
  • Zaterdag 12 september, aanvang 20.00 uur

Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, 5043 RX Tilburg

Entree: € 5.00, inclusief een kop koffie of thee bij aanvang van de film .

Tickets vooraf reserveren via dit e-mailadres.

Wij werken volgens de regels van het RIVM

Locatie