Agenda

Junior Stadsdichter 2019

Finale Junior Stadsdichter Tilburg 2019

Wanneer: 26 maart 2019 van 19:30 tot 22:00 Waar: Factorium Podiumkunsten

Finale Junior Stadsdichter Tilburg 2019

De nominaties voor de positie van Junior Stadsdichter 2019 zijn bekend. Vijftien leerlingen van negen scholen voor het voortgezet onderwijs in Tilburg doen mee. De genomineerde leerlingen komen tijdens een spannende podiumwedstrijd op 26 maart, in Factorium tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter 2019.

Wie zijn de kanshebbers?

Tijdens de interne scholencompetitie heeft iedere school een eigen invulling gegeven aan het schrijf- en nominatietraject. Slechts twee regels waren van kracht: de gedichten moeten in het Nederlands geschreven zijn en gaan over Tilburg.

De komende weken schrijven de genomineerde leerlingen een tweede stadsgedicht. Zij krijgen hierbij hulp van een redacteur. Ook volgen de leerlingen een performance workshop zodat zij hun gedichten goed kunnen overbrengen op het podium.

Strijden om de titel

Tijdens de podiumwedstrijd op 26 maart wijst de vakjury de twee beste kandidaten aan. Daarna is het aan het publiek om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Naast gedichten zijn er deze avond verschillende (muzikale) optredens van huidig Junior Stadsdichter Marije van Pamelen, Stadsdichter Onias Landveld, Thomas Waterreus (Boef en de Gelogeerde Aap) en de winnaars van Tilburg’s got Talent 2018.

De verkiezing van de Junior Stadsdichter wordt mede mogelijk gemaakt door: de Bibliotheek Midden-Brabant, CiST, de Gemeente Tilburg, Gianotten Mutsaers, Scholen voor het voortgezet onderwijs Tilburg. Voor meer informatie over het project kun je kijken op de website van Junior Stadsdichter of op de Facebookpagina.

Locatie

Reageer op dit bericht