Agenda

GABI SULTANA in het Cenakel

Gabi Sultana bij De Link in het Cenakel

Wanneer: 21 maart 2017 van 20:30 tot 00:00 Waar: Het Cenakel Tilburg Entree: €15,00
Bestel tickets

Gabi Sultana bij De Link in het Cenakel

De Maltese pianiste Gabi Sultana laat 21 maart in Het Cenakel bij De Link een prachtig soloprogramma horen met hedendaagse kamermuziek. Zij speelt twee recent geschreven werken: het percussieve ‘Vick(i/y)’ van Andy Akiho, en het nostalgische ‘Hoyt-Schermerhorn’ van Chris Cerrone. Daarnaast een selectie uit het beroemde ‘Makrokosmos Volumes 1&2’ van George Crumb uit de jaren ‘70.

Gabi Sultana

Sultana is een internationaal gewaardeerde pianiste, gespecialiseerd in hedendaagse kamermuziek vanaf de jaren ‘50. Met Gent als thuisbasis reist zij veelvuldig door heel Europa, maar ook ver daarbuiten treedt zij op als pianiste met een voorliefde voor avontuurlijke composities. Haar tengere gestalte is maar schijn. Een Maltese krant noemde haar ‘een demon van energie, maar wel één met een onberispelijke articulatie.’

Bijzonder aan de composities van Akiho en Crumb is, dat zij geschreven zijn voor ‘prepared piano’. Daarbij worden op of onder de snaren en hamers voorwerpen geplaatst van materialen als leer, rubber en glas waardoor de klankkleur van de snaar verandert.

Meer informatie

  • Datum: Dinsdag 21 maart
  • Tijd: 20:30 uur
  • Locatie: Het Cenakel
  • Tickets: €15,00 (hier bestellen)

Locatie

Reageer op dit bericht