Agenda

Giovanni Sollima

Giovanni Sollima speelt Napolitaans concert in Concertzaal

Wanneer: 31 januari 2020 van 20:30 tot 22:15 Waar: Theaters Tilburg Entree: vanaf €23,-
Bestel tickets

Giovanni Sollima speelt Napolitaans concert in Concertzaal

O sole mio? Het is een beroemd liefdesliedje uit Napels. Het coservatorium? Een uitvinding uit Napels. De stad is van oudsher de ‘cittá della musica’. Op vrijdag 31 januari speelt de Italiaanse topcellist Giovanni Sollima en Cappella Neapolitana in een geheel Napolitaans concert in Concertzaal Tilburg.

Voor de pauze klinkt het ‘wereldlijke del’ met Napolitaanse muziek uit de achttiende eeuw. Hier wordt nog een werk van Sollima zelf aan toegevoegd. Het ‘geestelijke deel’ na de pauze bestaat uit het beroemdste Stabat Mater aller tijden, dat van Pergolesi. In de achttiende eeuw het meest uitgevoerde geestelijke werk, waar Bach zelfs een Duitse versie van maakte uit bewondering.

Tamelijk geniaal en innemend mens

Giovanni Sollima won vorig jaar de Anner Bijlsma Award. Maarten Mostert, artistiek directeur van de Cello Biënnale Amsterdam, noemt Sollima een vrije geest en een kunstenaar in hart en ziel. “De man is tamelijk geniaal, een ongelooflijk cellist, componeert, speelt met Yo-Yo Ma, doet maffe dingen als spelen op een cello van ijs. Ook zet hij steden op zijn kop met zijn project 100Cellos, is het grote voorbeeld voor jong talent en is ook nog een zeer innemend mens.

Ticketverkoop

Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar vanaf €23,- op de website van Theaters Tilburg.

Locatie

Reageer op dit bericht