Agenda

Green Book

Golden Globe winnaar Green Book bij Cinecitta

Wanneer: 31 januari 2019 Waar: Cinecitta Entree: Tba

Golden Globe winnaar Green Book bij Cinecitta

De film Green Book, grote winnaar bij de uitreiking van de Golden Globes en kanshebber op de Oscars, is vanaf 31 januari te zien in Cinecitta. De film won maar liefst drie Golden Globes: voor beste musical/komedie, voor beste scenario en acteur Mahershala Ali (bekend van de film Moonlight) won de globe voor beste acteur in een bijrol.

De Golden Globes worden jaarlijks toegekend door de leden van Hollywood Foreign Press Association en worden gezien als graadmeter voor de Oscars, die op 4 maart worden uitgereikt.

Over Green Book

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wilt bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten. Er ontstaat een bijzondere vriendschap. 

Cinecitta

Vanaf 31 januari draait Green Book bij Cinecitta. Bekijk voor de exacte data en tijden de website!

Locatie

Reageer op dit bericht