Agenda

Grand Finale

Dansvoorstelling Grand Finale in Theaters Tilburg

Wanneer: 12 februari 2019 van 20:15 tot 22:15 Waar: Theaters Tilburg Entree: vanaf €27,50
Bestel tickets

Dansvoorstelling Grand Finale in Theaters Tilburg

Grand Finale van de in Londen gevestigde Hofesh Shechter Company behoort tot de meest geprezen dansvoorstellingen van dit moment. De voorstelling was te zien in o.a. New York, Parijs en Londen en komt voor een kleine tournee naar Nederland. Op dinsdag 12 februari is Grand Finale te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg.

De Israëlische danser, maker en muzikant Hofesh Shechter valt op door zijn indrukwekkende dans, maar ook door de krachtige muziek die hij zelf componeert. Net als bij veel andere Israëlische choreografen, heeft Shechters werk altijd een politieke lading. In Grand Finale zijn er onmiskenbare verwijzingen naar de muren die tegenwoordig worden opgetrokken om ‘de ander’ buiten de landsgrenzen te houden. Shechters gespierde danstaal, uitgevoerd door tien dansers en begeleid door vier muzikanten, leent zich uitstekend voor zijn boodschap. Daarbij worden invloeden en elementen uit de urban en folkloristische dans gemixt met hedendaagse dans en krachtige solo’s. De voorstelling ademt een sfeer alsof het einde der tijden nabij is. Er wordt gedanst op de vulkaan, langs het randje van de afgrond. Maar aan het einde gloort er hoop. Want waar iets eindigt, begint iets nieuws.

Verkoopinformatie

Grand Finale vindt plaats op dinsdag 12 februari om 20.15 uur in de schouwburg. Tickets zijn te bestellen via de website van Theaters Tilburg, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.

Locatie

Reageer op dit bericht