Agenda

Kundalini yoga

Gratis Kundalini yoga in het Leijpark

Wanneer: iedere Zondag Waar: Leijpark Entree: Gratis

Gratis Kundalini yoga in het Leijpark

Na het succes van de voorgaande drie jaren kun je ook dit jaar de hele zomer iedere zondagochtend starten met Kundalini yoga in het Leijpark. Tot en met 29 september geven zeven verschillende Kundalini yogadocenten uit Tilburg en omgeving elke zondagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur een les waarbij je ontspant, nieuwe energie opdoet en je de kans krijgt onverwachte kanten van jezelf te ontdekken.

Wat is Kundalini yoga?

Kundalini yoga wordt ook wel ‘de moeder van alle yoga’ genoemd: alle afzonderlijke onderdelen uit alle yogavormen komen erin samen. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van dynamische oefeningen, krachtige ademhalingstechnieken, eeuwenoude mantra’s en diepe meditatie.

Meer energie en minder stress

De nadruk ligt bij Kundalini yoga niet op het bereiken van de perfecte houding, maar juist op de ervaring zelf. Hierbij word je vooral mentaal uitgedaagd, door bepaalde houdingen of bewegingen langere tijd vol te houden. Kundalini yoga werkt direct in op je zenuwstelsel en je klieren en zorgt het ervoor dat afvalstoffen sneller je lichaam kunnen verlaten. Dit zorgt ervoor dat je fysiek en mentaal sterker wordt, dat je je energieker voelt en minder stress ervaart. Een mini-vakantie op je zondagochtend dus.

Donaties voor goed doel

De lessen zijn gratis te volgen en vooraf aanmelden is niet nodig. Wel wordt een donatie heel erg gewaardeerd: die gaat net als vorig jaar naar Stichting De Nobele Hoeve in Strijbeek. Deze stichting heeft tot doel bewustwording te creëren op het gebied van welzijn van mens en dier, milieu en duurzaamheid om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen (www.denobelehoeve.nl).

Meer informatie

Kundalini yoga in het Leijpark is een initiatief van yogadocenten Gela Wilhelm, Ron Verhaaren, Elmira Meesters, Grit Scheerder, Caroline Feyaerts, Martine van Boxmeer en Laura Copier. Op de Facebook-pagina www.facebook.com/kundaliniyogainhetleijpark wordt aangekondigd als les niet door kan gaan in verband met slecht weer (deze pagina is ook te raadplegen als je geen Facebook-account hebt).

Locatie

Reageer op dit bericht