Agenda

GRIP 3-daagse

GRIP 3-daagse in De Nieuwe Vorst

Wanneer: 17 april 2019 om 19:00 uur tot 19 april 2019 om 20:00 uur Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €17,-
Bestel tickets

GRIP 3-daagse in De Nieuwe Vorst

Een tekstcollage, een gigantisch web van vrouwelijke stemmen, soms herkenbaar, soms volledig anoniem – een gestructureerde choreografie van woorden: GRIP 3-daagse.

GRIP 3-daagse

Voor het eerst trekt choreograaf Jan Martens volop de tekstkaart om thema’s als homoseksualiteit, stereotypering, feminisme, rolmodellen en aanvaarding aan te snijden. Vanuit zijn choreografische blik ontwerpt hij samen met 13 jongeren dit manifest voor de toekomst.

Samen met dertien jongeren maakt Jan Martens een stand van zaken op met betrekking tot genderdiversiteit en gendergelijkheid in de wereld van vandaag. Dertien jongeren kruipen in elkaars huid en in die van vrouwelijke auteurs en persoonlijkheden van vroeger en nu, van Woolf over Winterson tot Sontag, Solnit en Solange.

Tekstfragmenten uit brieven, dagboeken, lyrics, essays en TED-talks vormen het frame waaraan hun eigen biografie wordt toegevoegd. Voor de eerste keer trekt Jan Martens volop de kaart van tekst. Vanuit zijn choreografische blik ontwerpt hij samen met 13 jongeren dit manifest voor de toekomst.

Entree

  • Tickets: €17,- Vroege vogels €20,-
  • PassePartout 2 avonden: €25,- Vroege vogels €20,- (aan de kassa)
  • PassePartout 3 avonden: €30,- Vroege vogels €25,- (aan de kassa)

In het kort

  • Wanneer: woensdag 17 april tot en met vrijdag 19 april 20:00 uur
  • Locatie: De Nieuwe Vorst
  • Catogorie: dans

 

Locatie

Reageer op dit bericht