Agenda

Tilburgse Taol

Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol bij Factorium

Wanneer: 26 oktober 2019 van 20:00 tot 23:00 Waar: Factorium Entree: €10,-

Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol bij Factorium

Het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol komt er weer aan. Deze ultieme Tilburgse taaltest vindt plaats op zaterdag 26 oktober in Factorium. Wie heeft de meeste kennis van de Tilburgse Taol, wie zet alle stripkes en huudjes op de juiste plek?

De deelnemers gaan ook dit jaar de strijd aan om het Dikteej in zo goed mogelijk Tilburgs te schrijven. Het Dikteej wordt al sinds 1994 door de Stichting Tilburgse Taol georganiseerd. Sinds een aantal jaar maakt het onderdeel uit van de Tilburgse Taolbèttel, een taalstrijd waarin teams vragen beantwoorden over Tilburg en het Tilburgs dialect. De Tilburgse Taolbèttel start om 20.00 uur in de grote zaal van Factorium. Het belooft een gezellige avond te worden met onder andere een optreden van Alaafterparty. Het duo Wilhelmine en Vanessa staat paraat en begeleidt de avond.

Tilburgse Taolbèttel

In de Tilburgse Taolbèttel zullen net als voorgaande jaren teams van vijf personen met elkaar de strijd aangaan voor de titel ‘Et Biste Bèttel Tiem’. Verschillende rondes met spel en sensatie worden afgewisseld met entertainment. De teams beantwoorden vragen over Tilburg en de Tilburgse taol om daarmee zoveel mogelijk punten te vergaren. Met een speciale ‘sjèllensj’ kunnen de teams extra punten verdienen. Van ieder team mag één deelnemer meeschrijven aan het Dikteej waarmee wellicht de doorslaggevende punten voor het team gewonnen kunnen worden.

Dikteejschrijver

Het Dikteej, dat dit jaar voor de 26e keer wordt gemaakt, is geschreven door Tim van der Avoird, de voorzitter van de Stichting Tilburgse Taol. Al 24 jaar zet Tim zich in voor de stichting en weet als geen ander met de Tilburgse taol om te gaan. Het is wel zijn laatste Dikteej en Taolbèttel, omdat hij aangegeven heeft eind van dit jaar met zijn activiteiten voor de stichting te stoppen.

Het Dikteej is natuurlijk nog niet openbaar, dus is het een verrassing waar Tim de deelnemers over laat schrijven. In alle voorgaande jaren is het nog niemand gelukt om het Dikteej foutloos te schrijven. Wie verbreekt deze traditie?

Wilde koome kèèke?

Als toeschouwer de Tilburgse Taolbèttel beleven? Dat kan. Kaarten zijn slechts €10,- per stuk en kunnen in de voorverkoop gekocht worden via deze website.  Bestel en betaal uw kaarten vóór 24 oktober. Er is een beperkt aantal plaatsen in de zaal, dus alleen als er nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen deze ook op de avond zelf bij Factorium aan de kassa gekocht worden.

Locatie

Reageer op dit bericht