Agenda

IJspaleis

Halloween Pop Up Cinema: The Nightmare before Christmas

Wanneer: 31 oktober 2016 van 20:00 tot 22:00 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €7,-

Halloween Pop Up Cinema: The Nightmare before Christmas

It’s Halloween! Pop Up Cinema organiseert altijd speciale filmvoorstellingen en deze keer nodigen ze kunstenares Chantal Goddery uit een expositie in de NWE Vorst in te richten met haar werk en een film te kiezen die ook nog eens bij Halloween past.

Onder het pseudoniem Chantilly on Top maakt Chantal Goddery kleine, verfijnde sculpturen en diorama’s die zouden kunnen passen in het werk van bijvoorbeeld Tim Burton, Jim Henson en Guillermo del Toro. De figuurtjes zijn als het ware ‘stilgezet’ in de tijd, alsof ze uit een filmstill geplukt zijn. Op deze manier kunnen mensen binnen gluren in de wereld die zich in haar hoofd bevindt. De filmkeuze van Chantal is:

The Nightmare before Christmas

De klassieker van Tim Burton Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij per ongeluk Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

Kom binnen, verdrink in de film, laat je bedwelmen door de expositie en schaam je niet als je een keer zult schrikken. Trick or Treat!

Extra informatie

  • Locatie: De NWE Vorst, Willem II straat 49 in Tilburg.
  • Datum: Maandag 31 oktober.
  • Tijd: 20:00 uur – 22:30 uur.
  • Entree expo: Gratis.
  • Entree film: €7,00.

 

 

Locatie

Reageer op dit bericht