Agenda

Henk Poort

Henk Poort en de Helden in de concertzaal van Theaters Tilburg

Wanneer: 29 februari 2020 van 20:30 tot 22:00 Waar: Concertzaal Tilburg Entree: €24,-
Bestel tickets

Henk Poort en de Helden in de concertzaal van Theaters Tilburg

Henk Poort hoort bij De Beste Zangers van Nederland. Althans, dat vindt de AVROTROS, die hem uitnodigde deel te nemen aan het gelijknamige TV-programma. Bij De Beste Zangers zingen de artiesten songs buiten hun geijkte repertoire. Henk werd daarom gevraagd te bedenken wie zijn muzikale helden zijn. En dat gaf hem de inspiratie voor deze nieuwe solo.

Zijn duet uit The Phantom of the Opera met Floor Jansen is ruim 3 miljoen keer bekeken op Youtube – zijn versie van Simon and Garfunkels Sound of Silence 2 miljoen maal. Henk Poort maakte in het tv-programma De beste zangers van Nederland grote indruk.

Bovendien rees de vraag naar nieuwe verhalen en nieuwe songs na het succes van Ik ben mijn lied, waarin Henk Poort zich ook bewees als rasverteller. In Henk Poort en de Helden ontmoeten we zijn voorbeelden en inspiratiebronnen. Dat zijn de helden van het Jordaanlied (Willy en Johnny), de helden van de opera (er klinkt zelfs een beroemd duet!) en de helden uit zijn persoonlijk leven (ver weg en heel dichtbij). Tot zijn verbazing blijkt Henk ook voor anderen een ‘held’… Maar wil hij dat wel? Wat voor verantwoordelijkheid brengt dat met zich mee? De mooiste songs uit opera, musical en het Nederlands repertoire komen samen met sterke persoonlijke verhalen.

Handige informatie:

Locatie

Reageer op dit bericht