Agenda

open source event

Het grootste Open Source Event van Brabant in LocHal Tilburg

Wanneer: 2 november 2019 van 12:00 tot 16:00 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant Entree: Gratis

Het grootste Open Source Event van Brabant in LocHal Tilburg

Bibliotheek Midden-Brabant organiseert samen met de Linux Education Foundation (LEF) het grootste Open Source Event van Brabant. In de Bibliotheek LocHal staan op zaterdagmiddag 2 november van 12.00 tot 16.00 overal stands waar je uitleg krijgt over de grappigste, nieuwste en opvallendste dingen waarbij Open Source een belangrijke rol speelt. Gedurende de dag zijn er verschillende workshops en lezingen te volgen. Het event is gratis te bezoeken voor iedereen en geschikt voor jong en oud.

Een greep uit het programma

De oprichters van Okuna, het privacyvriendelijke en veilige alternatief voor Facebook, komen vertellen over dit nieuwe sociale medium waarvoor al ruim 23.000 mensen op de wachtlijst staan. Tijdens het event kun je het koraalrif bekijken of het oppervlak van Mars verkennen dankzij de vrij beschikbare Google Expeditions in Virtual Reality. Bezoekers kunnen meedenken over een duurzame toekomst met de initiatiefnemers van Ecodorp Boekel. En je kunt ervaren hoe je de weg kunt vinden met open source navigatie Open Street Maps. Er zijn allerlei presentaties over uiteenlopende onderwerpen van bier brouwen tot een eigen huis ontwerpen. En gewoon oldschool een retrogame spelen kan natuurlijk ook. 

Verrassend en laagdrempelig

Het Open Source Event in de Bibliotheek LocHal wordt voor de vierde keer georganiseerd. Het is uniek in Nederland omdat het op een laagdrempelige manier de veelzijdigheid laat zien van hoe open source steeds vaker wordt toegepast in ons dagelijkse leven. Bezoekers, of ze nu al deskundig zijn of juist nog helemaal niet, maken tijdens het event op allerlei manieren kennis met alle nieuwe en verrassende ontwikkelingen.

Kennis delen

Bij Open Source denken veel mensen meteen aan computers en hard- en software. Zo is het in de jaren ’90 ook ontstaan, toen het werd ingezet bij de ontwikkeling van software, maar het is inmiddels zoveel meer dan dat. Open source staat voor het gratis delen van kennis en informatie met iedereen. Denk maar eens aan Wikipedia; de online encyclopedie, waarvan de bron open is en waaraan iedereen een bijdrage kan leveren. Een zadenruilbeus waar de ‘bronmaterialen’ van planten worden uitgewisseld, is ook een mooi voorbeeld. En de bibliotheek, waar kennis en verhalen worden gedeeld, is dus ook ‘Open Source’.

Meer informatie over het Open Source Event vind je op deze webite.

Locatie

Reageer op dit bericht