Agenda

Het Nationale Toneel

Het Nationale Toneel met advocatenshow naar Theaters Tilburg

Wanneer: 12 januari 2017 Waar: Theaters Tilburg Entree: Vanaf €12,50
Bestel tickets

Het Nationale Toneel met advocatenshow naar Theaters Tilburg

Het Nationale Toneel is 12 januari te zien in Theaters Tilburg. Regisseur en de nieuwe artistiek leider Eric de Vroedt ensceneert RACE als een heerlijk vileine over racisme, vrouwenrechten en leugens, met visueel spektakel en dubbelzinnige songs. David Mamet schreef in 2009 deze heftige en succesvolle komedie met provocatieve humor en snelle dialogen.

Het Nationale Toneel

Twee gehaaide topadvocaten, de ene zwart, de ander wit, worden benaderd door de rijke, witte zakenman Charles Strickland. Hij wordt ervan beschuldigd een zwart kamermeisje in een hotel te hebben aangerand. Terwijl de media hem al hebben berecht als ‘seksist’ en vooral als ‘racist’, beweert hij onschuldig te zijn. Als de zwarte stagiaire Susan zich iets teveel met de zaak bemoeit, barst op het advocatenkantoor een vlijmscherpe strijd los waarbij schuld, seks, leugens en ras een venijnige cocktail vormen. Hoe zwart-wit is deze zaak eigenlijk? “Voor nog een extra korreltje zout in de maatschappelijke wonden. Want het is hoog tijd voor veel meer scherpte èn een beetje meer humor in ons racismedebat!” aldus regisseur Eric de Vroedt.

RACE

David Mamet won de prestigieuze Pulitzerprijs voor zijn toneelstuk Glengarry Glen Ross en hij kreeg twee keer een Oscarnominatie, voor zijn filmscenario’s The Postmen Always Rings Twice en Wag the Dog. “RACE  is een toneelstuk over leugens. Het gaat over rassenverschillen, over het feit dat iedereen hier (bewust dan wel onbewust) nog steeds naar handelt en over de leugens die we elkaar hierover vertellen”, aldus schrijver David Mamet over zijn stuk. Met acteurs Hein van der Heijden, Werner Kolf, Mark Rietman en Romana Vrede.

Meer informatie

  • Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1
  • Datum: donderdag 12 januari 2017
  • Tijd: vanaf 19:15 uur
  • Entree: vanaf €12,50, tickets zijn verkrijgbaar op de website van Theaters Tilburg

Locatie

Reageer op dit bericht