Agenda

Het Zuiden

Het Zuiden bij De Nieuwe Vorst (AFGELAST!)

Wanneer: 1 april 2020 van 20:30 tot 22:30 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: €17,-
Bestel tickets

Het Zuiden bij De Nieuwe Vorst (AFGELAST!)

Dit stuk, geschreven door de Frans-Amerikaanse schrijver Julien Green toont ons een wereld waarin de angst voor de ander slechts een excuus is om de angst voor onszelf niet aan te gaan. Nog altijd actueel. De voorstelling is op woensdag 1 april om 20.30 uur te zien in Theater De Nieuwe Vorst.

De Amerikaanse burgeroorlog staat op het punt van uitbreken als een jonge luitenant uit het Noordelijke leger bevangen wordt door een verzengende verliefdheid voor een planterszoon uit het Zuiden. Een liefde die niet mag bestaan op de katoenplantage waar iedereen zich verbergt achter een façade van politieke, religieuze en morele overtuigingen om maar niet de eigen twijfels en onzekerheden onder ogen te hoeven komen. Een verboden passie wordt in bloed gesmoord, nog voordat er woorden aan gegeven kunnen worden.

Olivier Diepenhorst

Olivier Diepenhorst over Het Zuiden: ‘Toen ik het stuk voor het eerst las, was ik direct geboeid door de broeierige oorlogsdreiging, de zwoele sfeer van het Zuiden, die ontheemde, zoekende zielen die zoveel meer zijn dan hun mening, de pijn van de slavernij, en vooral alles waar niet over gesproken kan worden.
Julien Green laat een samenleving zien die niet functioneert, omdat de mensen niet met zichzelf kunnen leven. Ik zie veel parallellen tussen onze eigen politiek versplinterde tijd waarin de maatschappij steeds verder gepolariseerd raakt en de wereld die Green ons toont. Een wereld waarin de angst voor de ander slechts een excuus is om de angst voor onszelf niet aan te gaan.’

Kaartverkoop

De tickets zijn nu verkrijgbaar op de website van De Nieuwe Vorst. Normale tickets kosten €17,- voor de vroege vogels kosten de tickets €12,-. Ook voor studenten zijn er speciale prijzen, die kun je vinden op de website van De Nieuwe Vorst.

Locatie

Reageer op dit bericht